Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kramarić strijelac za pobjedu, Juranović dvostruki asistent u pobjedi Uniona

Drugo kolo Bundeslige nastavljeno je u tradicionalno najpopunjenijem terminu – subota u 15:30. Odlično nogometno popodne s pet utakmica ponudilo nam je pregršt golova i preokreta.

Köln – Wolfsburg 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Köln je u prvom kolu minimalno poražen na gostovanju u Dortmundu golom Donyella Malena. Wolfsburg Nike Kovača je pobjednički ušao u sezonu s 2:0 pobjedom nad Heidenheimom. Danas su nakon preokreta upisali još jednu pobjedu.

U prvom dijelu najbolju priliku za Wolfsburg propustio je Jonas Wind u 16. minuti. On je dva puta pokušao, ali mu je udarac oba puta obranio Marvin Schwabe.

Kazna za promašaje došla je u 55. minuti. Tada Luca Waldschmidt dobrom reakcijom u kaznenom prostoru dovodi Köln u vodstvo.

Nije sreća domaćina dugo trajala jer se Wind sedam minuta kasnije iskupio za promašaje. Nakon asistencije Mattiasa Svanberga zabija za 1:1.

Bochum – Borussia Dortmund 1:1

Bochum je prije tjedan dana teško stradao na gostovanju kod Stuttgarta gdje su poraženi s 5:0. Sada su se morali vaditi protiv najtežeg mogućeg protivnika. Na kraju su u tome uspjeli te su iščupali bod.

Domaćini su odlično krenuli u susret te su poveli već u 13. minuti. Kevin Stöger je dobio loptu na krilu i fantastično pogodio za 1:0 Bochuma.

Borussia je vrati stvarila na početak u 56. minuti. Donyell Malen se na asistenciju Juliana Brandta drugo kolo u nizu upisao u strijelce.

Darmstadt – Union Berlin 1:4

Union je nastavio gdje je stao prošle sezone i u novu ušao s 4:1 pobjedom nad Mainzom. Darmstadt je pak u povratničku sezonu ušao minimalnim porazom od Eintracht Frankfurta. Union je ponovno odigrao sjajnu utakmicu i s igračem manje slavio 4:1.

Prvi dio utakmice u Darmstadtu pružio nam je vatromet. Sve je krenulo u četvrtoj minuti kada Robin Gosens dovodi goste u vodstvo. Utakmicu je začinio Brenden Aaronson koji u 21. minuti dobija drugi žuti karton i Union Berlin ostaje s igračem manje.

Darmstadt je iskoristio brojčanu nadmoć u 24. minuti kada Marvin Mehlem zabija za veliko slavlje domaćih navijača.

Union Berlin je do kraja poluvremena unatoč igraču manje zabio dva gola. Prvo je Gosens na asistenciju Josipa Juranovića zabio svoj drugi gol danas, da bi vodstvo udvostručio Kevin Behrens u 39. minuti.

Točku na i postavio je Danilho Doekhi u 65. minuti nakon kornera Juranovića koji je tako upisao drugu asistenciju ja susretu.

Freiburg – Werder 1:0

Werder je u prvom kolu na domaćem terenu teško stradao od Bayerna koji je slavio 4:0. U najlošijoj utakmici dana Freiburg je golom u 96. minuti došao do pobjede.

Najveću priliku u prvom dijelu propustio je Vincenzo Grifo u 23. minuti koji ni sam ne zna kako nije uspio zabiti iz neposredne blizine kada mu je udarac obranio Jiří Pavlenka.

Na samom kraju susreta Nicolas Hofler ostao je nečuvan u kaznenom prostoru, ali je iz neposredne blizine pucao pored gola i ostalo je 0:0.

Freiburg je ipak uspio doći do pobjede u šestoj minuti sudačke nadoknade. Maximilian Phillip je dočekao loptu u kaznenom prostoru i zabio za ipak zasluženu pobjedu domaćina.

Heidenheim – Hoffenheim 2:3

U dvoboju dvije poražene momčadi iz prvog kola na kraju. Heidenheim je pred domaćim navijačima dobro odigrao dobru utakmicu, ali su na kraju prokockali vodstvo od dva gola i ostali bez ičeg.

Heidenheim je najbolju moguću priliku za vodstvo propustio u 16. minuti. Tada je Oliver Baumann obranio kazneni udarac Janu-Niklasu Besteu.

Beste je ipak uspio postići pogodak deset minuta kasnije. Odlično je pogodio iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora za prvi gol Heidenheima u povratničkoj sezoni u Bundesligi.

Domaćini su vodstvo udvostručili u 58. minuti. Beste je ovog puta bio u ulozi asistenta, a strijelac je bio Marvin Pieringer.

Gosti su nadu u pozitivan rezultat vratili 77. minuti. Tada je Maximilian Beier dobro reagirao nakon asistencije mladog Toma Bischofa.

Rezultat je tri minute kasnije poravnao Pavel Kaderabek. Veliki preokret kompletirao je Andrej Kramarić golom iz kaznenog udarca u 90. minuti.

Komentari

Povezano