Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Krčmar ostvario polovičan uspjeh na kvalifikacijama za European Tour

Nakon što je Boris Krčmar u srijedu ostvario plasman među najboljih osam pikadista na Players Championshipu 12, u srijedu je imao dvostruke kvalifikacije za European Tour, odnosno deveti i deseti turnir te kategorije u ovoj sezoni. Prve kvalifikacije je uspio proći da bi u drugima zapeo na posljednjoj prepreci. Prolaz na European Tour 9 mu je ujedno i prvi prolaz kvalifikacija ove godine, na prethodnih osam bio je neuspješan.

U prvim kvalifikacija Zagrepčanin je ostvario pobjede protiv dvojca iz Nizozemske, Nielsa Zonnevelda te Jermainea Wattimene da bi u posljednjem kolu kvalifikacija bio suočen s meč strelicama protiv Engleza Matthewa Dennanta. Na kraju je uspio nadoknaditi zaostatak od 4:5 te je pogodio 96 izlaz za pobjedu i plasman na European Tour 9 koji će se održati u Hildesheimu, mjestu gdje su se i održavale ove kvalifikacije. Turnir će se održati od 30. kolovoza do prvog rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge kvalifikacije Krčmar je otvorio lakom pobjedom protiv Ryana Meiklea sa 6:3 da bi u drugom s još lakših 6:1 porazio Bretta Claydona. U posljednjem kolu kvalifikacija imao je najtežeg protivnika dosad. Bacao je protiv Gabriela Clemensa, 24. pikadista na svijetu. U meču s visokim prosjecima gdje su obojica pikadista imala prosjek veći od 100, bolji je bio Nijemac te se on plasirao na European Tour 10 koji će se održati u Antwerpu od šestog do osmog rujna.

Krčmara 14. lipnja očekuje Masters turnir u Poljskoj gdje će u prvom kolu igrati protiv Nathana Aspinalla, a za dva tjedna mu slijedi ekipno Svjetsko prvenstvo u pikadu. Tamo će nastupati s Romeom Grbavcem. Hrvatska će na prvenstvu biti postavljena kao 13. nositelj te će hrvatski pikadisti pokušati izjednačiti uspjeh iz prošle godine kada su u osmini finala bili zaustavljeni od Australije s 8:6.

Komentari

Povezano