Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Krčmar preokrenuo zaostatak i izborio drugo kolo SP-a u pikadu

Petog dana natjecanja na PDC Svjetskom prvenstvu u pikadu na red je došao i nastup najboljeg Hrvata – Borisa Krčmara. On se u prvom kolu sučelio s Englezom Keeganom Brownom.

Podjećamo, Krčmar je mjesto na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu izborio kao posljednji, 96. natjecatelj i to kroz žrvanj kvalifikacija. On je na kvalifikacijskom turniru koji se igrao u Barnsleyu bio postavljen za 10. nositelja, a samo su bila dostupna četiri mjesta. Redom je pobijedio Engleza Adama Smith-Nealea, Ronnyja Huybrechtsa, Bradleya Brooksa i Pascala Rupprechta protiv kojeg nadoknadio zaostatak od 5-3 i 6-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Borisa je ovo peti nastup na Svjetskom prvenstvu, a dosad je ostvario samo jednu pobjedu i to baš prošle godine kada je u prvom kolu eliminirao Japanca Toru Suzukija s 3-0. Ipak, dalje od toga nije mogao jer ga je u drugom kolu porazio 10. nositelj Nathan Aspinall.

Prije samog početka meča, najavljivač je pogriješio pri predstavljanju igrača pa je tako Keegana Browna predstavio kao Borisa Krčmara što je Engleza ostavilo u šoku.

Prvi set je otišao na stranu Keegana Browna. Obojica su osvojila one legove u kojima su bacali prvi, a Englez je posebno impresivan bio na izlazima jer je imao maksimalan učinak – 3/3. Krčmar je imao mnogo bolji prosjek (92.80 – 79.31), ali Brown je bio dovoljno dobar u tzv. svojim legovima te je imao prednost nakon prvog seta.

Ekspresan je bio odgovor hrvatskog pikadista u drugom setu kojeg je dobio sa suverenih 3:0. Krčmar je dva puta pogađao maksimalnih 180, a pet puta je bacao 140 ili više, dok njegov protivnik nije imao nijedno takvo bacanje te je poprilično lagano došao do izjednačenja na 1-1 iako treba reći kako je imao problema na izlazima (3/11), ali Englez nije došao ni do jednog pokušaja za izlaz stoga mu se to nije obilo o glavu.

Nastavio je Krčmar nizati legove pa je tako i treći set dobio s 3:0 s tim da je set potvrdio izlazom na 106, najvećim u meču. Tako je nakon šest uzastopno osvojenih legova poveo s 2-1 u setovima.

Niz je prekinut početkom četvrtog seta kada je Brown napravio break, međutim Krčmar odgovara istom mjerom izlazom na 81. Imao je Boris odličnu priliku za vratiti kontrolu nad setom, ali ne uspijeva izaći na 36, dok Brown dolazi do svog najvećeg izlaza na susretu (91) i dolazi do novog breaka. Englez nije iskoristio tu prednost, a Krčmar s dva uzastopno osvojena lega dolazi do konačne pobjede od 3-1 u setovima i drugog trijumfa u karijeri na PDC Svjetskom prvenstvu u pikadu.

Boris će u drugom kolu igrati protiv Nizozemca Dirka Van Duijvenbodea, 12. nositelja. Susret je na rasporedu kao četvrti po redu u popodnevnoj sesiji u petak 22. prosinca.

Komentari

Povezano