Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Krk, Radnik Križevci i Karlovac novi članovi 2. NL

Poslije prvih kvalifikacijskih utakmica za popuno 2. NL prošle subote, danas su na rasporedu bile uzvratne utakmice. Od 17:30 je Radnik iz Križevaca kod kuće lovio zaostatak od 3 gola iz Požege, dok je Krk na domaćem terenu dočekao krapinski Zagorec nakon što nije bilo golova u prvoj utakmici.

U terminu od 20 sati Karlovac je na domaćem terenu branio prednost 2:1 koju je donio iz Zadra. Utakmice nisu razočarale te su pružile pregršt preokreta i uzbuđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnik Križevci – Slavonija Požega 5:1 (prva utakmica 0:3)

U utakmici gdje je naizgled sve bilo gotovo vidjeli smo filmski preokret. Radnik iz Križevaca je dostigao ogromnu prednost požeške Slavonije i tako osigurao plasman u treći rang.

Nije se tako činilo kada je Slavonija povela i tako dodatno povećala prednost. Zbog pravila gola u gostima Radnik je sada morao zabiti pet golova za prolaz.

Uspio je Radnik izjednačiti do poluvremena, ali je pred njima i dalje bio velik zadatak. S dva brza gola u 47. i 53. minuti Hrvoje i Mihael Mladen vraćaju nadu domaćinima koji su sada morali zabiti još samo jedan gol.

U 73. minuti Mihael Mladen svojim drugim golom dovodi Radnik na prag čuda i potpunog preokreta. Vremena je bilo sve manje i činilo se da će Slavonija ipak uspjeti izdržati.

Onda u 89. minuti Mihael Mačković zabija za filmski preokret i erupciju oduševljenja 500 gledatelja na Gradskom stadionu u Križevcima.

Krk – Zagorec Krapina 1:0 (prva utakmica 0:0)

Zagorec je porazom od Grobničana u zadnjem kolu ostanak u ligi morali izboriti kroz dodatne kvalifikacije. Kada je ždrijeb spojio njih i Krk svi su okarakterizirali Zagorec kao največeg favorita u svim dvobojima. Na kraju je Krk s odlične dvije utakmice svima pokazao suprotno i izborio promociju.

U drugoj utakmici na Kantridi Krk je golom Marina Turkalja u 53. minuti slavio 1:0 i ušao u 2. NL dok će Zagorec iduće sezone igrati u 3. NL Centar.

Karlovac – Zadar 2:1 (prva utakmica 2:1)

U dvoboju koji je označen kao najkvalitetniji nakon ždrijeba na kraju je plasman u 2. NL izborio Karlovac. Kao i u prvoj utakmici Zadar je poveo, a Karlovac preokrenuo za prolazak u rang više.

Zadar je u vodstvo došao u 52. minuti. Prvi na ubačaju bio je Karlo Torbarina koji lijepo zabija za 0:1. Zadru je u tom trenutku zbog pravila gola u gostima i dalje trebao još jedan gol.

Karlovac je izjednačio u 66. minuti nakon kornera. U gužvi se najbolje snašao Gabrijel Stepinac koji poravnava. Nije to puno promijenilo za Zadar koji je i dalje trebao gol, samo su sada tražili gol za produžetke.

Potpuno rješenje pitanja pobjednika došlo je u 79. minuti. Najviši na ubačaju bio je Ivan Matiazh koji lijepo zabija i tako potvrđuje plasman u 2. NL.

Treći rang hrvatskog nogometa tako će imati čak pet novih članova. Osim tri kluba koja dolaze iz kvalifikacija, iz 1. NL dolaze Kustošija i Hrvatski Dragovoljac.

Komentari

Povezano