Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kruno Jurčić: “U HNL-u nema igrača koji bi u Egiptu mogli raditi razliku”

Nakon što je ovaj tjedan komentirao stanje u HNL-u gdje je najviše govorio o Hajduku, Krunoslav Juričić je sada odradio intervju za Sportske novosti gdje je govorio o nogometu u Egiptu.

Trener FC Pyramidsa je preuzeo klub u drugom mjesecu ove godine, a sezonu je završio na drugom mjesto u prvenstvu te je osvojio kup. U razgovoru za Sportske novosti je upitan zašto u Egipat nije doveo igrače iz SuperSport HNL-a, a Jurčić je na to odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub želi da igrači koje dovodimo budu ti koji će raditi razliku. Naravno da Hrvatska ima takve igrače, ali oni odlaze u Njemačku, Italiju, ili Englesku. Trebao bih se okrenuti SuperSport HNL-u, a tamo je već teško pronaći igrače koji bi u mom Pyramidsu radili razliku. U Egiptu se igra vrlo čvrst i fizički zahtjevan nogomet u kojem razliku u napadu rade brzi i moćni igrači. Mi takvih u ligi nemamo. Imamo mi zanimljivih igrača, ali iza njih bi trebalo stati i istrpjeti ih određeno vrijeme, a to u Egiptu ne prolazi. Naša liga evidentno ima problem manjka igrača srednje europske klase, a poglavito brzih i moćnih, koji mogu raditi razliku u zadnjoj trećini terena.

Krunoslav Jurčić, Sportske novosti

Nakon toga je dodatno pojasnio zašto igrači iz HNL-a ne mogu igrati u Egiptu:

Tehnički nije, ali fizički je potpuno drugačija od naše. Mi u Egiptu igramo s puno lošijim momčadima od nas, a u svakoj vidim četiri, pet jako brzih igrača. Mi takvih nemamo, to je naš veliki problem. I taj je problem sve izraženiji, što se najbolje vidi u europskim utakmicama naših klubova.

Krunoslav Jurčić, Sportske novosti

Na kraju se osvrnuo i na klubove u Hrvatskoj te rekao svoje mišljenje o tome što je problem u hrvatskom nogometu:

Svjedočimo lošim stvarima već godinama, ali ništa ne mijenjamo. Rijeka je bila druga u prvenstvu, a dobije pet golova u Ljubljani od Olimpije koja je prepuna igrača koji su igrali u nižim ligama. Isto možemo reći i za Hajduk i Osijek. Mi očito ne znamo što su kriteriji za igrače kakvi se danas u svijetu traže. I dok je tako, europska ljeta će biti bolna kao što je i ovo bilo. Ne znamo odgajati krila ili napadače koji ne mogu proći “jedan na jedan”, koji ne trče u dubinu, koji nemaju brzinu… Recite mi koja to krila i napadači u našoj ligi to rade? U Pyramidsu imam ofenzivne igrače koji su daleko brži i moćniji. To je naša realnost. Nažalost, sve to godinama gledamo, a ništa ne poduzimamo. Pojave se neki talenti s vremena na vrijeme, ali ne držimo dovoljno do njih.

Krunoslav Jurčić, Sportske novosti
Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano