Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Krvava nedjelja: Everton i Aston Villa remizirali u rovovskoj bitci

Nedjeljni program engleske Premier lige su otvorili Everton i Aston Villa na Goodison Parku neriješenim rezultatom 0:0.

Uvodnih 20 minuta susreta se gledao uzbudljiv nogomet na obje strane, a momčad Unai Emerya je bila nešto konkretnija te su zabili za 1:0 u 18. minuti susreta, no gol Alexa Morena je nakon duge VAR intervencije bio poništen zbog zaleđa. Nakon toga je malo ritam utakmice opao, a na veće sljedeće uzbuđenje se čekalo do 28. minute kada je opet Aston Villa zaprijetila, ovog puta preko Leona Baileya, no vratar Evertona Jordan Pickford je sjajno intervenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu ozbiljniju šansu je Everton imao u 35. minuti nakon što je Arnaut Danjuma ukrao loptu te se sjurio ka golu Aston Ville, no njegov pokušaj je završio u bloku. Pred sam kraj prvog poluvremena je Emiliano Martinez u dva navrata uspio spasiti svoju momčad da ne padne u rezultatski deficit. Najprije je obranio jedan na jedan udarac Dominicu Calvert-Lewinu, a zatim koji trenutak kasnije pokušaj Jamesa Garnera s ruba šesnaesterca. Do kraja prvog dijela više nije bilo prilika, stoga se otišlo na predah bez golova.

Nakon nešto sporijeg početka u drugom poluvremenu, rasplamsala se igra, a prvu veću šansu je imao Everton preko Danjume u 62. minuti, no njegov udarac je otišao pored gola. U nastavku susreta smo gledali izuzetnu nervozu na obje strane, pa čak i vrlo grube prekršaje, pa je glavni sudac susreta David Coote bio primoran dodijeliti nekoliko žutih kartona kako bi smirio situaciju.

U 89. minuti je Aston Villa bila blizu pogotka, s desne strane je Matty Cash sjajno uposlio Jhona Durana, ali ovaj je loptu poslao pored gola te više do kraja susreta nije bilo golova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano