Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kubanski hrvač nestvarnim podvigom ispisao povijest Olimpijskih igara

Danas smo u Champ-de-Mars Areni gledali prva hrvačka finala na Olimpijskim igrama. Zlata su se dijelila u kategorijama do 60 i 120 kilograma grčko-rimskim stilom za muškarce te do 68 kilograma za žene slobodnim stilom.

Prvo finale na rasporedu je bilo ono najlakše, a u srazu između Japanca Kenichira Fumite i Kineza Liguo Caoa, slavio je Japanac s 4-1. Fumita se tako poslije srebra iz Tokija popeo za jedno mjesto na pobjedničkom postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do bronce su stigli Kirgistanac Zholaman Sharshenbekov koji je s 3-1 bio bolji od Iranca Mehdija Mohsena Nejada te Sjevernokorejac Se Ung Ri koji je s 8-0 glatko svladao Venecuelanca Raibera Josea Rodrigueza Orozca.

Petim uzastopnim olimpijskom zlatom u teškoj kategoriji se okitio nevjerojatni Kubanac Mijain Lopez Nunez. On se u današnjem finalu borio protiv svog sunarodnjaka Yasmanija Acoste Fernandeza koji nastupa za Čile te ga je svladao sa 6-0. Ovime je ispisao povijest Olimpijskih igara postavši prvi olimpijac koji je osvojio barem pet zlatnih medalja u istoj disciplini. Zlatni je bio u Pekingu, Londonu, Rio de Janeiru, Tokiju i Parizu.

Bronce su osvojili Iranac Amin Mirzazadeh koji je s 4-0 svladao Azerbajdžanca Sabaha Saleha Shariatija i Kinez Lingzhe Meng koji je s 5-2 bio bolji od Egipćanina Abdellatifa Mohameda.

U jedinom ženskom finalu dana, 20-godišnja Amerikanka Amit Elor je s 3-0 svladala Kirgistanku Meerim Zhumanazarovu čime je ujedinila svjetski i olimpijski naslov. Broncu su osvojile Turkinja Buse Cavusoglu Tosun koja je s 4-2 bila bolja od Sjevernokorejke Sol Gum Pak te Nonoka Ozaki koja je s 3-0 trijumfirala protiv Nigerijke Blessing Oborududu.

Komentari

Povezano