Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kuluševski vodio Tottenham do pobjede nad Forestom

Uvertiru u 17. kolo Premier lige gledali smo na City Groundu gdje su snage odmjerili Nottingham Forest i Tottenham. Forest je u groznom nizu sa samo jednim bodom u posljednjih pet susreta, dok je Tottenham svoju krizu prebrodio domaćom pobjedom protiv Newcastlea.

Najbolje prilike u prvom dijelu propustila su dva obrambena igrača Tottenhama. Prvo je Ben Davies nakon kornera u 24. minuti pucao preko gola, da bi Pedro Porro u 35. minuti takođem glavom iz dobre pozicije pucao daleko pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je ipak došao u vodstvo u drugoj minuti sudačke nadoknade. Većinu posla napravio je Dejan Kuluševski čiji ubačaj je pronašao Richarlisona koji glavom šalje loptu u mrežu.

Forest je bolje krenuo u nastavak te su izjednačili u 58. minuti kada se u strijelce upisao Anthony Elanga. Ipak, gol je poništen zbog zaleđa tako da je ostalo 1:0 za goste.

Samo sedam minuta kasnije Tottenham je udvostručio vodstvo. Vratar domaćih Matt Turner je prvo loše ispucao loptu koja je došla do Kuluševskog, a onda i loše reagirao nakon udarca Šveđanina koji zabija za 2:0.

Stvari su se za Tottenham ponovno zakomplicirale u 70. minuti. Nakon krvničkog starta Yves Bissouma je zaradio izravni crveni karton. Tako su gosti iz Londona morali preživjeti zadnjih 20-ak minuta s igračem manje.

Odličnu priliku za smanjenje vodstva Forest je propustio u 84. minuti. Tada je udarac Harryja Toffola nakon kornera sjajnom refleksnom reakcijom obranio Guglielmo Vicario. Još je u sedmoj minuti sudačke nadoknade Neco Williams zatresao stativu, ali ostalo je 2:0.

Na utakmici više nije bilo uzbuđenja i Totteham je nakon osam minuta sudačke nadoknade došao do pobjede. Ovom su se pobjedom dodatno očvrstili na petom mjestu, dok je Forest dodatno produljio svoju krizu.

Komentari

Povezano