Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kumrić brončani na Grand Prixu u Tadžikistanu

Spektakularan je ovaj tjedan bio za hrvatske borce u taekwondou i judu. Nakon 6 osvojenih medalja na Svjetskom prvenstvu u taekwondou i dvije, jučer osvojene, medalje na judaškom Grand Prixu u Dušanbeu, danas je stiglo novo odličje u glavnom gradu Tadžikistana.

Za to se pobrinuo hrvatski reprezentativac u judu Zlatko Kumrić koji je u kategoriji do 100 kilograma osvojio brončanu medalju. Splićanin je nastup u Dušanbeu započeo pobjedom ipponom protiv domaćeg predstavnika Akobira Abubakrija, dok je u četvrtfinalu, također ipponom, svladao Nijemca Louisa Maija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u polufinalnoj borbi je bolji od njega bio Niiaz Bilalov koji nastupa pod neutralnom zastavom, a slavio je waza-arijem u trećoj minuti borbe. Ipak, u borbi za broncu je 29-godišnji Kumrić upisao novu pobjedu ipponom protiv Uzbekistanca Otabeka Turaboeva te je tako osvojio svoju tek drugu medalju u karijeri na Grand Prixu. Najbolji rezultat mu je još uvijek srebro iz Tashkenta 2015. godine.

Hrvatska je tako Tadžikistan napustila s tri medalje te je natjecanje završila kao četvrta najuspješnija nacija, odmah iz domaćina, Njemačke i Francuske.

Medalje hrvatskih predstavnika u Dušanbeu:

  • Katarina Krišto (zlato, do 63 kilograma)
  • Iva Oberan (bronca, do 63 kilograma)
  • Zlatko Kumrić (bronca, do 100 kilograma)
Komentari

Povezano