Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kvalifikacije za LP: Andorci izbacili Ballkani, Crnogorci dobili novu pljusku

Osam uzvratnih susreta 1. pretkola Kvalifikacija za Ligu prvaka odigrano je u utorak, a vidjeli smo nekoliko zanimljivih rezultata, preokreta i iznenađenja, a najveće je priređeno na Kosovu.

UE Santa Coloma ne ispada u devet pretkola za redom, a nakon što su u prethodnih osam europskih dvomeča upisali 16 poraza uz gol-razliku 4:46, Andorci su prvu europsku pobjedu popratili i prvim prolazom u sljedeće pretkolo. Kosovski prvak Ballkani imao je na oko lagan zadatak očuvanja prednosti od 2:1 iz prvog susreta odigranog u gostima kod slabašne andorske UE Santa Colome, ali stvari su im otežale u 38. minuti kada je crveni karton zbog udaranja laktom zaradio Sunday Adetunji. Andorci su u drugom poluvremenu krenuli po iznenađenje, a hrabrost im se isplatila u 92. minuti kada je Andres Mohedano pogodio za 1:0 i produžetke u Prištini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 12 minuta igre u prvom produžetku Franco de Jesús dovodi goste do vodstva 2:0, da bi u 109. minuti Walid Hamidi postavio konačnih 2:1 te je susret otišao do izvođenja jedanaesteraca. Nakon što su obje momčadi promašile po jedan jedanaesterac, tragičar za domaćine bio je Astrit Thaqi čiji udarac u 7. seriji brani gostujući vratar Juanpe Navarro te andorski prvak prolazi u sljedeću rundu gdje ih čeka danski Midtjylland.

Lažnu nadu za finski HJK da bi mogli stići 3:0 zaostatak protiv litavskog Panevėžysa dao je njihovim navijačima Lee Erwin pogotkom u 38. minuti, ali Litvanci pred sam odlazak na poluvrijeme izjednačuju pogotkom Ernestasa Veliulisa i tu je priči bio kraj. Tih 1:1 stajalo je na semaforu i po koncu susreta, pa tako litvanski klub drugi puta u svojoj povijesti preskače jednu europsku prepreku.

Slično kao Ballkani, ni gibraltarski Lincoln Red Imps nije uspio sačuvati prednost iz prvog susreta, kada su na Malti kod Hamrun Spartansa slavili s 1:0. Već u 4. minuti pocrvenio im je Dan Bent, ali izdržali su gotovo do kraja, odnosno do 89. minute kada Brazilac Vitão na asistenciju sunarodnjaka Emersona donosi malteškom prvaku prednost 1:0. Ipak, momčad Lincolna na kraju prolazi dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca, budući da je u petoj seriji gostujući veteran Steve Borg promašio okvir gola.

Jedini pogodak u dvomeču armenskog Pyunika i bjeloruskog Dinama postigao je Aleksei Gavrilovich iz kaznenog udarca u 90. minuti današnjeg dvoboja u Erevanu za prolazak kluba iz Minska. Rumunjski prvak FCSB nakon 8:1 iz prvog susreta protiv Virtusa iz San Marina imao je lagan zadatak u uzvratu na svom terenu, a u konačnih 4:0 pogotke su ugradili Alexandru Baluta, David Miculescu te dva Malcolm Edjouma.

Trener Celja Damir Krznar odlučio je odmoriti nekoliko igrača u uzvratnom susretu protiv estonske Flore, budući da je u prvom susretu u Tallinu slavio s 5:0, ali već u 12. minuti gosti su poveli pogotkom Tonya Varjunda, da bi u 73. minuti Aljoša Matko izjednačio iz kaznenog udarca, a samo tri minute kasnije Žan Karničnik postavio konačnih 2:1.

Crnogorski Dečić imao je težak zadatak kao domaćin nadoknaditi 3:0 poraz od The New Saintsa iz Walesa, a stvari su postale još lošije u 43. minuti kada je Brad Young realizirao kazneni udarac za goste. Ipak, prvak naših južnih susjeda došao je do izjednačenja pogotkom Asmira Kojevića u 72. minuti, ali tih konačnih 1:1 i ispadanje od velškog predstavnika nova je pljuska crnogorskom klupskom nogometu.

Puno zanimljiviji dvoboj od prvog koji je završio rezultatom 0:0, odigrali su Shamrock Roversi i Vikingur. Irci su dvama pogocima Johnnya Kennya već u 20. minuti imali vodstvo 2:0, koje je Nikolaj Hansen smanjio u 60. minuti. Islanđani su do kraja susreta pokušali doći do izjednačenja, ali unatoč igri s igračem više od 75. minute u tome nisu uspjeli pa prvaci Irske prolaze dalje.

Komentari

Povezano