Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kvarner nakon produžetka slavio u Dubrovniku

Jedini današnji susret 3. kola FAVBET Premijer Lige odigrali su u Dubrovniku istoimeni domaćini te košarkaši Kvarnera 2010. Bio je to veoma zanimljiv i uzbudljiv dvoboj u kojem su nakon dodatnih pet minuta produžetka pobjedu ostvarili gosti iz Rijeke.

Solidno popunjena dvorana u dubrovačkom Gospinom polju svjedočila je boljem otvaranju susreta gostujućeg sastava, a Marijan Čakarun i Paolo Marinelli kombinirano su ubacili 13 od 19 gostujućih poena u prvih deset minuta. Drugu dionicu Gospari otvaraju serijom 10:2, pa pri vodstvu 24:21 u 13. minuti prisiljavaju gostujućeg trenera Antu Nazora da pozove minutu odmora. Do konca poluvremena, na koje se otišlo s domaćim vodstvom 37:34 vidjeli smo čak pet izjednačenih rezultata i četiri promjene u vodstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovčani su u nastavku kontrolirali rezultat, predvodio ih je Eyassu Worku, otišli su u 25. minutu i na 12 poena prednosti (52:40), ali nakon toga gosti su polako počeli smanjivati razliku na semaforu te četiri minute prije kraja posljednje četvrtine tricom Šime Lisice i poveli 62:61. Brzo su to domaćini okrenuli, pa se u posljednju minutu ušlo s njihovim vodstvom 67:64, samo da bi Marinelli tricom pola minute prije kraja postavio izjednačenje. Obje momčadi imale su do isteka osnovnog dijela još po jedan pokušaj dolaska do pobjede, ali u tome nisu uspjeli pa se otišlo u produžetak.

Domaćini bolje otvaraju dodatnih pet minuta, ali ponovno posrću u završnici. Točnije, u posljednje su dvije minute postigli tek tri poena, dok su košarkaši Kvarnera 2010 ostali mirni s linije slobodnih bacanja, u tom razdoblju ubacili čak 11 koševa te na koncu slavili s 81:76.

Briljantan je bio Marinelli ubacivši 33 poena i uhvativši šest skokova, 15 poena dodao je kod pobjednika Čakarun, dok je za domaćine 19 poena ubacio Petar Dubelj, a 15 Worku.

Komentari

Povezano