Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kvarner slavio na Štembergerovom oproštaju, Šibenka u Osijeku

Dva susreta 2. kola FAVBET Premijer Lige odigrana su danas, a u njima smo vidjeli dvoznamenkasta slavlja Kvarnera 2010 protiv Alkara te Šibenke na gostovanju u Osijeku kod Vrijednosnica.

Na oproštaju Siniše Štembergera od aktivnog igranja košarke, u riječkoj se dvorani na Zametu skupilo oko 1000 gledatelja koji su odali počast ovom sjajnom riječkom košarkašu te mogli uživati u sasvim dobroj košarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku susreta su gosti za manje od dvije minute stigli do vodstva 8:0, ali već tri minute potom Kvarner je preuzeo lidersku poziciju na semaforu, da bi na prvi odmor otišli s vodstvom 20:13. Ubrzo je prednost otišla na dvije znamenke, a do tada najvećih +16 domaćinima tricom (43:27) u 19. minuti donosi Šime Lisica, da bi potom do konca poluvremena gosti ubacili četiri poena za 43:31.

U trećoj smo dionici gledali igru mačke i miša – domaćini nikako nisu uspijevali prelomiti susret u svoju korist, a gosti ga vratiti u neizvjesnost, dok se razlika kretala između osam i 16 poena te završila s prednošću Kvarnera 59:45. Ipak, taj sljedeći korak od konstantnog držanja prednosti na preko 15 poena domaćini su osigurali već početkom posljednje dionice, a novom tricom Lisice su nešto manje od tri minute prije kraja stigli do najvećih +21 (79:58) te mirno priveli susret kraju.

U konačnih 81:64 Paolo Marinelli je ugradio sjajan all-around učinak od 20 poena, po sedam skokova i asistencija te šest ukradenih lopti, dok se kod Alkara s 12 poena istaknuo Mladen Tomašević.

Šibenčani su lakše nego što to konačan rezultat sugerira slavili u Osijeku. Sjajan je na početku susreta bio Filip Vujičić, koji je u prvoj četvrtini što pogocima, što asistencijama sudjelovao u 70% šibenskih poena iz igre u prvoj četvrtini, a veliku pomoć imao je u Martinu Junakoviću, pa su gosti nakon prvih 10 minuta vodili s lijepih 31:18.

U drugoj su se dionici Brokeri zahvaljujući rotaciji s klupe malo pribrali, ali razliku nisu smanjili pa se na poluvrijeme odlazi s 53:30 za goste. Početkom posljednje četvrtine domaćini su smanjili razliku na ispod 15 poena, ali za konkretnije zaprijetiti Šibenčanima više nisu imali vremena, iako su gosti polako ostajali bez snage u ozljedama skraćenoj rotaciji, pa Narančasti slave s 89:78.

Vujičić s 26 poena te Junaković s 21 predvodili su goste do pobjede, dok su se kod Osječana istaknuli Blondeau Tchoukuiegno s 18 poena te Lagio Grantsaan s jednim manje.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano