Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kvitova bolja od Vekić u finalu Berlina

Najbolje plasirana hrvatska tenisačica, Donna Vekić, poražena je u finalu WTA turnira u Berlinu rezultatom 2:6 6:7 od Čehinje Petre Kvitove, devete tenisačice svijeta. Tako Osječanka nije uspjela ostvariti treću pobjedu protiv članice društva TOP 10 ovog tjedna.

Prvi set je bio poravnat do rezultata od 2:2 kada je Vekić prva došla do prilike za oduzimanje servisa. Nakon što je Kvitova spasila tu break loptu, pokrenula je niz od četiri uzastopno osvojena gema kojima je došla do prvog seta rezultatom 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to pokolebalo Donnu koja prva dolazi do breaka u drugom setu i vodstva od 2:1. Imala je Vekić novu break lopte već u sljedećem gemu, no Kvitova je taj gem osvojila poslije dva winnera i jednog napada kojim je prisilila Donnu na pogrešku.

Vekić je tu prednost od jednog oduzetog servisa imala sve do servisa za set kod 5:4 kada je Kvitova iskoristila prvu break priliku do koje je došla u setu te je izjednačila na 5:5, a set je odlučivan u tiebreaku.

Vekić je tiebreak otvorila mini breakom nakon winnera poslije forehand dijagonale, no ta je prednost kratko trajala jer je Kvitova ubrzo smanjila zaostatak na 2-1. Razmijenile su njih dvije još po jedan mini break do rezultata od 3:3, nakon čega je uslijedio niz poena koje bi osvojila tenisačica na servisu.

U konačnici, mini break vrijedan titule je Kvitova napravila kod vodstva od 7-6 kada je probila Donnu zaista sjajnom paralelom. Čehinja je s 33 godine i 110 dana postala najstarija osvajačica “German Opena” u povijesti.

Vekić se, plasmanom u 12. finale, nakon ovog tjedna ponovno vratila u društvo 20 najboljih tenisačica svijeta te je na korak od svog najboljeg plasmana u karijeri – 19. mjesta.

Za kraj dodajmo još i kako je Borna Gojo poražen u finalnom kolu kvalifikacija ATP turnira u Eastbourneu, a bolji od njega je bio prvi nositelj, Francuz Luca Van Assche, rezultatom 6:4 7:6.

Komentari

Povezano