Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kvitova osvojila Masters u Miamiju za povratak u TOP 10

Čehinja Petra Kvitova je osvojila Masters turnir u Miamiju nakon što je u finalu sa 7-6 6-2 svladala Kazahstanku Elenu Rybakinu čime je stigla do svoje 9. Masters titule i jubilarnog 30. naslova u karijeri.

Spektakularni prvi set je nakon 66 minuta igre otišao u ruke Kvitove. Čehinja je najdulji tiebreak u povijesti finala Mastersa (22 minute) osvojila rezultatom 16-14 kapitaliziravši tek petu set loptu nakon što je pet set lopti imala i Rybakina. To je ujedno bio prvi tiebreak kojeg je Kazahstanka izgubila u 2023. godini jer je dosad bila na izvrsnih 7-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rybakina je već u prvom setu odservirala 10 as servisa čime je postala prva tenisačica koja je na 6 mečeva jednog turnira imala 10 ili više aseva nakon Serene Williams i Wimbledona 2015. godine.

Kvitova je izvrsno započela i drugi set. Najprije je glatko osvojila svoj servis gem pa je na Elenin servis došla do tri break prilike te upravo tu treću iskorištava backhand paralelom. U sljedećem gemu je Rybakina stigla do break prilike, no Kvitova izvlači tri kvalitetna servisa i dolazi do prednosti od 3-0. Do kraja meča je Kvitova napravila još jedan break te je postala osvajačica Miamija. Od 2009. godine do danas, samo su Serena Williams (13) i Victoria Azarenka (10) osvojile više Masters titula od današnje pobjednice (9).

33-godišnja Čehinja je ovom pobjedom osigurala povratak u društvo 10 najboljih tenisačica svijeta po prvi put nakon rujna 2021. godine te će od ponedjeljka biti 10. na WTA ljestvici. S druge strane, Rybakina nije uspjela postati peta tenisačica s osvojenim Sunshine Doubleom (Indian Wells i Miami) u istoj godini pa će zadržati 7. mjesto s kojim je i započela ovaj turnir.

Komentari

Povezano