Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Kylian Mbappe dvama pogocima odveo PSG u četvrtfinale

Nakon pobjede rezultatom 2:0 u prvom ogledu prije dva tjedna, Parižani su i u San Sebastianu potvrdili pobjedom polazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Više od rezultata koji ekipi Luisa Enriquea nije garantirao potpuni mir, mediji i Parižani su se tijekom proteklih tjedana više bavili stanjem oko Kyliana Mbappea i njegovog potencijalnog odlaska na kraju sezone, zbog čega francuski čarobnjak u posljednje vrijeme nema punu minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Mbappe je osvanuo u prvom sastavu, a u izostanku Marquinhosa ponio je i kapetansku traku, dok je ostatak ekipe bio u punom sastavu, bez kalkuliranja ili potencijalnih iznenađenja. S druge strane, Imanol Barrenetxea u susret je ušao u lošoj ovogodišnjoj formi u kojoj je Real Sociedad upisao 5 pobjeda, 4 remija i 6 poraza, od čega tri uzastopnih, uključujući i ispadanje iz polufinala španjolskog Kupa.

PSG je od prve minute bio bolja ekipa, ne riskirajući previše i držeći Real Sociedad daleko od svojeg gola, a nakon što Barcola u 14. minuti nije uspio postići pogodak iz izgledne situacije, učinio je to Kylian Mbappe, pokazavši još jednom svu svoju genijalnost. U brzoj tranziciji ga je okomitom loptom proigrao Dembele, a Mbappe je iz teške situacije uz samu gol-aut liniju s nekoliko driblinga sam sebi stvorio prostor i s ruba peterca neobranjivo pogodio malu mrežicu nemoćnog vratara Alexa Remira. Zanimljivo, taj je udarac bio toliko snažan i precizan da je i doslovce rasparao mrežu gola.

Dodatno je PSG primirio utakmicu po postignutom golu i čekao priliku da se Mbappe sjuri prema golu, a nju i dočekao u 56. minuti kad je Lee gotovo identičnom loptom kao i kod prvog gola proigrao francuskog napadača. Mbappe se sjurio prema golu Remira i sjajno nadmudrio golmana Real Sociedada koji je očekivao udarac u daljnji kut.

Do kraja susreta PSG je kontrolirao prilaze svojem golu, a i Real Sociedad je izgledao kao da se pomirio s porazom od prejakog protivnika, pa osim zamjena s obje strane i ponekom poluprilikom domaćina, gledatelji na Reale Areni nisu imali prilike vidjeti previše ključnih događaja sve do 89. minute kad je Mikel Merino nakon odbijanca loptu pospremio iza leđa Gianluigija Donnarumme za utješnih 1:2.

Komentari

Povezano