Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

LAFC s Biukom na klupi poražen u finalu MLS-a

Nakon 34 utakmice regularnog dijela i doigravanja u osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu, sinoć je red došao i na finale najjače američke lige na kojoj su ove godine nešto veća svjetla europske javnosti bila uperena prvenstveno zbog transfera Lea Messija u Inter Miami.

I dok argentinski čarobnjak nije uspio učiniti da njegova ekipa regularni dio sezoni završi kao treća najgora u ligi, na ostatku sjevernoameričkog kontinenta igrao se zanimljiv nogomet, a Columbus Crew, ekipa koja je i u regularnom djelu sezone imala treći najbolji omjer lige, uzela je u konačnici naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Columbus, ekipa iz Ohija, ušla je zahvaljujući tom učinku u ligi izravno u četvtfinale, gdje su prvo izbacili Atlantu, Orlando i Cincinnati kao vjerojatno najvećeg favorita za osvajanje naslova, dok su nogometaši LAFC-a, također se plasiravši direktno u četvtfinale, prošli Vancouver, Seattle i Houston.

U finalu na jednu utakmicu na ispunjenom Lower.com stadionu, jednom od najnogometnijih stadiona u SAD-u i domaćem terenu Columbusa koji je gotovo cijeli bio obojan u žuto, domaćini su dominirali od prve minute, a u vodstvo stigli u 33. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Cucho Hernandez.

Na 2:0 niti 4 minute kasnije povisio je Yaw Yeboah nakon fantastičnog dubinskog proigravanja Malte Amundesna, što je bio rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

Tražili su i u nastavku domaćini treći gol, no do njega nisu stigli, a u 74. minuti je Denis Bouanga iz jednog kontranapada smanjio na 2:1 što je značilo kao je utakmica ponovno širom otvorena.

U napad je ušao i Giorgio Chiellini, pokušavajući pomoći suigračima u skok igri, no nije bilo dovoljno. Na klupi je zato tijekom svih 90 minuta ostao bivši Hajdukovac Stipe Biuk, koji je posljednje minute u dresu LAFC-a upisao još 8. listopada.

Biuk je odigrao prosječnu sezonu, bio je u planovima trenera Cherundola na početku sezone, no kasnije je iz njih u potpunosti ispao, pa završava godinu s 42 odigranih utakmica od čega je počeo u njih 14, uz 3 postignuta pogotka i 1 asistenciju.

Što se Columbus Crewa pak tiče, ovo je njihov treći naslov prvaka MLS-a nakon 2008. i 2020. godine, po čemu su se probili na treće mjesto najuspješnijih ekipa u povijesti iza baš LA Galaxyja koji ih ima 5, te D.C. Uniteda koji ih ima 4.

Istaknimo još i kako je trener Columbusa, Francuz Wilfried Nancy, postao prvi crni trener koji je ikada osvojio MLS Cup.

Sažetak finala MLS-a
Komentari

Povezano