Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Labrović i Jakić propuštaju pripreme s Augsburgom zbog bizarnog razloga

Igrači njemačkog bundesligaša Augsburga u sklopu svojih priprema za novu sezonu trenutno se nalaze u Južnoafričkoj Republici. Prvi je put u povijesti da je klub na pripreme otputovao van Europe, no spletom okolnosti tamo nema i dva (povremena) hrvatska reprezentativca – Nediljka Labrovića i Kristijana Jakića.

Naime, zbog problema s dobivanjem vize hrvatski dvojac zaustavljen je u zračnoj luci u Johannesburgu, te im je odbijen ulazak u zemlju. Birokratski problemi bili su toliko dalekosežni da se naš dvojac morao vratiti u Dubai odakle će ponovno pokušati ući u Južnu Afriku. Svi drugi igrači kluba sretno su stigli na svoje odredište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači to da će vrlo vjerojatno propustiti utakmicu koju Augsburg sutra planira odigrati protiv tanzanijskog klupskog prvaka Young Africans, a utakmica će se igrati na Mbombela stadionu u istoimenom gradu, a koji je izgrađen za prilike Svjetskog prvenstva odigranog 2010. godine.

Osim dvaju utakmica koje su im u planu, igrači Augsburga posjetiti će i svjetski poznati nacionalni park Kruger, ali i sudjelovati u društvenom radu u sklopu projekta “Football4WASH” koji će se provoditi u Mpumalanga provinciji Južne Afrike sljedeće tri godine. Akronim WASH predstavlja engleski izraz Water and Sanitary Health, pa će se u sklopu projekta u lokalnim školama predavati važnost ove teme.

Baš Augsburg je odabran za podržavanje ovog projekta jer je sam grad na glasu po sustavu održavanja vode čiji je povijesni značaj toliki da je 2019. proglašen UNESCO-vom svjetskom baštinom, a uključuje kanale, najstariji vodovodni sustav i vodotoranj u cijeloj Njemačkoj, te deset povijesnih hidroelektrana.

Komentari

Povezano