Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lakersi izvrsnom predstavom pobijedili Nuggetse i izborili petu utakmicu

Posljednja utakmica ove NBA playoff večeri donijela nam je dvoboj Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa u kojem su gostujući Nuggetsi imali priliku ostvariti 12. uzastopnu i četvrtu pobjedu ovog doigravanja protiv Lakersa kojom bi ostvarili prolazak u konferencijsko polufinale. Ovog puta Jezerčani su uspjeli odigrati kvalitetno svih 48 minuta i ostati pribrani pri vodstvu što im je omogućilo 119:108 pobjedu.

Prvu dionicu je obilježio pretežiti fokus na napad u reketu obje momčadi od kojih su se po četvrti put zaredom bolje snašli Lakersi koji su od 28 svojih poena 24 postigli u reketu što im je omogućilo vodstvo od pet poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčadi su nakon kratkog odmora počeli razmjenjivati poene sve dok se nije ukazao Austin Reaves koji je s vlastitih sedam uzastopnih poena podigao vodstvo svojih Lakersa s četiri poena na dvoznamenkastu razliku. Nakon što je Reaves odvojio svoju momčad od egala, Anthony Davis je u posljednje četiri minute prvog poluvremena preuzeo kormilo svoje momčadi te postigao devet poena koji su bili dovoljni za 61:48 vodstvo Lakeshowa. 

Najbolji za vodeću momčad na pauzi bio je Davis s već ostvarenim double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova. U koševima, skokovima i asistencijama Denver je predvodio izvrsni Nikola Jokić s 15 poena, osam skokova i šest asistencija. Vrijedi spomenuti kako su Lakersi i ovaj put (četvrti zaredom) vodili na poluvremenu protiv Nuggetsa koji ususret ovom dvoboju vode 3-0 u seriji.

Zaprijetili su očekivano Nuggetsi od prve minute nastavka te su na pogon raspoloženog Michaela Portera Jr.-a i teške dvije trice Jokića ubrzo došli na -7, no ovaj put su Lakersi imali odgovor na pritisak gostiju koji je došao od strane D’Angela Russella Taureana Princea koji su sa po pet poena u posljednje dvije minute treće dionice pridonijeli 91:80 rezultatu pri ulasku u posljednjih 12 minuta dvoboja.

Po prvi put su u završnicu uspavano ušli prošlosezonski prvaci za koje je Jokić u prvim minutama ostao na klupi što su Lakersi ubrzo kaznili otišavši na +19. Nakon što su domaćini ostvarili najveću prednost u utakmici, to je bio znak za buđenje Nuggetsima koji su počeli iz minute u minutu organiziranim napadima i agresivnom obranom topiti deficit, no ovaj put za njih nije bilo dovoljno vremena te je sastav Los Angelesa predvođen s 14 poena LeBrona Jamesa u zadnjoj dionici ostvario svoju prvu pobjedu protiv Denvera u zadnjih 12 okršaja.

Lakersi su dobili izvrstan učinak od svoje petorke, dok je najefikasniji bio Davis s nevjerojatnom 20 & 20 utakmicom od 25 poena i 23 skoka na koje je nadodao šest asistencija. James je bio prvi strijelac pobjednika s 30 poena i 4 ukradene lopte, dok su 20 poena prešli i Reaves i Russell s 21.

Vođa Nuggetsa koji ovaj put nisu uspjeli pobijediti preokretom bio je Jokić s briljantnim triple-doubleom od 33 poena i 14 skokova i asistencija. Druga zvijezda gostiju bio je Porter Jr. s 27 poena i 11 skokova, dok je Jamal Murray zabio 22 poena iz 23 šuta te je po četvrti put zaredom pucao ispod 40 posto iz igre.

Serija je sada na 3-1 te su Lakersi ovom pobjedom izborili petu utakmicu koja će se igrati u Denveru u noći s utorka na srijedu u 04:00 h gdje ćemo saznati hoće li se Nuggetsi vratiti starim navikama ili će Lakersi doći korak bliže ostvarenja dosad nemogućeg u NBA ligi.

Komentari

Povezano