Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lakersi pregazili Memphis, Game 7 u Sacramentu

Večeras smo u Chase Centru i Crypto.com Areni gledali šeste utakmice prve runde Zapadne konferencije NBA doigravanja u kojima su košarkaši LA Lakersa postali 7. momčad u konferencijskim polufinalima ove sezone, dok su se košarkaši Sacramenta pobrinuli da imamo barem jednu odlučujuću utakmicu u prvoj rundi.

[6] Golden State Warriors – Sacramento Kings [3] 99:118 (3-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento je susret započeo odlično na obje strane parkete. Na jednoj su upisali dvije blokade i jednu ukradenu loptu, dok su na drugoj imali zakucavanje i dvije kutne trice pa su nakon nešto manje od 3 minute igre vodili s 8:0 što je natjeralo Stevea Kerra na rani timeout. Warriorsi su po prvi put na utakmici poveli nakon što je Donte DiVincenzo postigao jedno slobodno bacanje za vodstvo od 18:17, a upravo je isti igrač tricom u posljednjem napadu domaćih postavio konačni rezultat prve četvrtine od 25:23.

Kingsi su skakački dominirali te su imali čak 9 napadačkih skokova, ali su zato imali i 8 izgubljenih lopti. Obje momčadi su šutirale ispod 35% pa ne možemo reći da smo umirali od ljepote tijekom prvih 12 minuta, no gosti imaju za čime žaliti jer su imali gomilu otvorenih šuteva koje su promašili.

To se preokrenulo u drugoj četvrtini u kojoj sjajno igraju rezerve Sacramenta predvođene Trey Lylesom koji je ubacio 9 poena te Malikom Monkom koji je zabio 6 pa su gosti nakon 7 minuta košarke u drugoj četvrtini vodili s 8 poena razlike (46:38). Odlično je u oba smjera funkcionirala ta small ball postava koja je igrala u veoma visokom tempu, a u obrani su iznudili čak 3 chargea. Fantastičan je u uvodnih 20 minuta bio novak Sacramento Kingsa, Keegan Murray, s 4 postignute trice.

Do prvog dvoznamenkastog vodstva Kingsi stižu poslije trice Terencea Davisa za 49:38, a poluvrijeme završavaju s prednošću od 58:51. Warriorsi su prvo poluvrijeme okončali sa samo 5 postignutih trica i 27.8% šuta izvan crte za tri poena što su njihove najlošije brojke u dosadašnjoj seriji.

Vodili su Kingsi konstantno i tijekom prvog dijela treće četvrtine te su, kada god bi Warriorsi postigli koš za smanjenje na 5-6 razlike, imali spreman odgovor. Tako su, nakon što je Jordan Poole zabio tricu za 73:78, De’Aaron Fox i Malik Monk odgovorili svojim tricama pa je prednost ponovno skočila na 11 poena razlike. Sacramento je na predah pred posljednju četvrtinu otišao s vodstvom od 90:80 do kojeg su ih predvodili Monk s 20 poena te Fox s 19 uz 8 asistencija.

Stephen Curry se zapalio na početku četvrte četvrtine te je poslije pogođenog slobodnog bacanja bio na 11 postignutih poena za manje od 4 minute, dok su Warriorsi tako smanjili na -8. Na koncu je to bila najmanja razlika u cijeloj četvrtini, a Sacramento je susret konačno prelomio polaganjem Malika Monka za +19 na 3:45 minuta prije kraja susreta.

Kingse su do pobjede i povratka u Sacramento na odlučujuću sedmu utakmicu predvodili Malik Monk s 28 poena i De’Aaron Fox s 26 poena i 11 asistencija, a svoj su obol pobjedi dali i Keegan Murray s 15 poena i 12 skokova, Kevin Huerter s 12 poena te Trey Lyles s 12 poena i 10 skokova. Kod poraženih je Stephen Curry postigao 29 poena, dok je Klay Thompson ubacio 22.

[7] LA Lakers – Memphis Grizzlies [2] 125:85 (4-2)

Grizzliesi su nešto bolje otvorili susret te su imali početno vodstvo od 9:5, no Lakersi to brzinski poništavaju serijom od 14:2 koju je tricom i svojim sedmim poenom okrunio LeBron James. Prvo ime nakon uvodnih 12 minuta igre je bio D’Angelo Russell koji je s 10 poena i 2 asistencije predvodio Lakerse do vodstva od 31:20.

Monstruozni Anthony Davis je nastavio sa zaključavanjem reketa pa je njegova druga blokada na utakmici donijela Lakersima, točnije Ruiju Hachimuri, lagane poene iz tranzicije s kojim je domaća momčad povela s dotad maksimalnih 16 poena razlike. U tom trenutku je šut košarkaša Grizzliesa kada ih čuva Davis bio 2/11.

Lakersi su nakon fantastične obrambene predstave kompletne ekipe na poluvrijeme otišli s vodstvom od 59:42, a s obzirom na to da su košarkaši Grizzliesa imali ogromnih problema s halfcourt napadima, uvjereni smo da bi prednost bila i veća da su domaći košarkaši nešto bolje čuvali loptu. Lakersi su poluvrijeme završili s 9 izgubljenih lopti, a većina njih je bila prodana baš jeftino. Momčad iz ”Grada anđela” je šutirala izvanrednih 81% za 2 poena (22/27), dok su zaustavili Memphis na samo 32% šuta iz igre (16/49).

LeBron James je bio najbolji strijelac Lakersa sa 16 poena, dok su dvoznamenkasti bili i D’Angelo Russell s 14 poena te Anthony Davis s 11 poena, 10 skokova i 3 blokade. U redovima Memphisa je Dillon Brooks ubacio 10 poena.

Treću četvrtinu je Ja Morant otvorio tricom za Memphis, a Lakersi su mu na to odgovorili s nove tri trice (sada neka navijači Minnesote zažmire) – dvije D’Angela Russella i jednom Jarreda Vanderbilta. Letjeli su košarkaši domaće momčadi terenom pa su poslije polaganja Austina Reavesa iz kontranapada došli do vodstva od 27 poena razlike nakon 4 i pol minute igre u trećoj dionici, a popela se ta prednost i na preko 30 poena razlike.

U konačnici su Lakersi slavili s 40 poena razlike, a do tog trijumfa su ih predvodili D’Angelo Russell s rekordom playoff karijere od 31 poena, LeBron James s 22 poena i 6 asistencija te Anthony Davis sa 16 poena, 14 skokova i 5 blokada. Kod poraženih se nitko nije istaknuo. LeBron se ovom pobjedom izjednačio s Derekom Fisherom na prvom mjestu povijesne NBA ljestvice igrača s najviše dobivenih playoff serija u karijeri s 40 pobjeda.

Lakersi će svog suparnika u konferencijskom polufinalu doznati u nedjelju nešto prije ponoći kada završi sedma utakmica između Sacramenta i Golden Statea.

Komentari

Povezano