Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lakersi svladali Raptorse u tijesnoj utakmici s diskutabilnim sudačkim odlukama

Najveći triler posljednje NBA večeri gledali smo na susretu Los Angeles Lakersa i Toronto Raptorsa. Na kraju su Lakersi slavili s jednim poenom razlike (132:131) u utakmici punoj uzbudljivosti. Ipak, mjesto pod reflektorima zauzele su sudačke odluke.

Susret je kroz cijelu utakmicu bio izrazito napet, bez većih odvajanja jedne ili druge momčadi. Za domaćine je najraspoloženiji bio Anthony Davis, koji je u sjajnoj partiji postigao 41 poen, skupio 11 skokova i podijelio šest asistencija. Raptorsi su s druge strane imali čak četiri igrača koja su prešli 20 poena, a s 26 je najučinkovitiji bio Scottie Barnes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto o predstavi na parketu, nakon susreta najviše se pričalo o sucima. Dok su Lakersi skupili 36 slobodnih bacanja, Raptorsi su izborili 13. Posebno je znakovit podatak da su ih u posljednjoj četvrtini, kada se utakmica prelamala, domaćini dobili 23, a gosti iz Kanade dva.

Trener Raptorsa Darko Rajaković na konferenciji za medije prilično je izravno objasnio svoj stav o suđenju Bena Taylora.

Ovo što se dogodilo večeras bilo je totalno sr**e. Dopustiti im 23 slobodna bacanja u posljednjoj četvrtini dok mi imamo dva? Kako bismo trebali igrati? Razumijem poštovanje prema All-Star igračima, ali i mi ih imamo. Kako je moguće da Scottie Barnes, koji je All-Star kalibar igrača, u svim svojim naletima na obruč, u kojima ne pokušava izboriti faul niti simulirati, dobije samo dva slobodna bacanja cijelu utakmicu? Kako je to moguće, kako to možete objasniti? Lakersi moraju pobijediti? Ako je to slučaj, dajte nam do znanja pa se nećemo pojaviti na utakmici. Samo im dajte pobjedu.

Darko Rajaković
Komentari

Povezano