Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lamine Yamal najbolji mladi, Rodri najbolji igrač prvenstva

Nije preveliko iznenađenje kako su Španjolci pored ultimativne kolektivne nagrade, osvajanjem četvrtog europskog trofeja u povijesti, pomeli konkurenciju i u individualnim nagradama.

Tako je nagradu za najboljeg mladog igrača dobio svježi 17-godišnjak Lamine Yamal, najbolji asistent prvenstva sa 4 proigravanja suigrača za pogotke, koji je počeo u 6 od 7 španjolskih utakmica na prvenstvu, te nadodao i još jedan pogodak. Yamal je ujedno kreirao i najviše velikih prilika za suigrače na cijelom turniru (8) te pobrao ogromne simpatije zbog nevjerojatne kvalitete u tako mladoj životnoj dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored Yamala, nagradu za najboljeg igrača turnira osvojio je Rodri, metronom španjolske reprezentacije i jedan od najboljih igrača svijeta u ovom trenutku. Rodri je započeo u 6 od 7 španjolskih utakmica na prvenstvu, odigravši 87 minuta u prosjeku, propustivši tek jednu utakmicu zbog akomuliranih žutih kartona, a koji je zbog ozljede napustio večerašnje finale već na poluvremenu. Rodri je nadodao i jedan pogodak, a prvenstveno je dominirao u statističkim kategorijama koje se tiču kratkih i dugih dodavanja, kako njihovom brojnošću, toliko i njihovom kvalitetom, ali sjajan je bio i u defenzivnom dijelu tj. osvajanju lopti i duela s protivnicima.

Komentari

Povezano