Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lamine Yamal postao najmlađi strijelac u povijesti La Lige; nedovoljno za pobjedu Barcelone

Susretom između Barcelone i Granade zatvoreno je deveto kolo španjolske La Lige. Granada je do 29. minute imala sve u svojim rukama i vodila 2:0 golovima Bryana Zaragoze, no Barcelona je preko Laminea Yamala u 46. i Sergija Roberta u 85. minuta stigla do izjednačenja. Na kraju je završilo rezultatom 2:2.

Tek što je sudac svirao znak za početak utakmice, a lopta bila izvedena s centra Granada je stigla do vodstva. Nakon samo 17 sekundi igre Zaragoza je iskoristio nepažnju protivničkih igrača, pospremio loptu u donji lijevi kut i tako postigao najbrži pogodak koji je Barcelona primila u La Ligi još od 2011. godine kada im je Karim Benzema zabio nakon 21 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon rano primljenog pogotka Barcelona je očekivano preuzela inicijativu i posjed lopte na terenu. Bez obzira na to, prvu konkretnu priliku imali su tek u 17. minuti kada je João Félix pokupio odbijenu loptu unutar šesnaesterca i pucao, ali domaći vratar André Ferreira je obranio njegov pokušaj. Prijetili su u idućih desetak minuta preko Gavija čiji je pokušaj vratar Ferreira ponovno obranio i Félix koji je pucao malo pored desne vratnice.

A onda kako to obično biva Granada je s manje od 20% posjeda lopte u tom trenutku ponovno šokirala Xavijevu momčad i povećala svoju prednost u 29. minuti. Glavi akter ponovno je bio Zaragoza koji je do svog drugog pogotka na susretu došao nakon lijepe solo akcije koju je završio odličnim udarcem pored nemoćnog Marc-Andréa ter Stegena.

Ponovno se nastavilo sve po starom, Barcelona je držala loptu u svojim nogama i nije uspijevala stići do pogotka. Sve do prve minute sudačke nadoknade prvog dijela kada je Lamine Yamal ispratio dodavanje Félixa, zabio iz neposredne blizine i tako sa svojih 16 godina i 87 dana postao najmlađi strijelac u povijesti La lige.

Barcelona je nastavila s visokim posjedom lopte, ali bez konkretnije prilike. Sve do 69. minute kada je Ferran Torres imao odličnu situaciju, no njegov udarac je vratar domaćih Ferreira uspješno obranio. Desetak minuta kasnije pokušao je i Ronald Araújo, a u 86. minuti Barcelona je ipak uspjela stići do izjednačenja nakon pogotka Roberta.

Samo minutu kasnije na drugoj strani je ponovno Zaragoza prijetio i bio vrlo blizu hat-tricka nakon što je pogodio vratnicu. Do kraja susreta Barcelona je u trećoj minuti sudačke nadoknade postigla pogodak koji je naknadno poništen zbog zaleđa, a na semaforu je ostao rezultat 2:2.

Barcelona tako u posljednja četiri međusobna susreta protiv Granade ne zna za pobjedu, a pritom su upisali tri remija i jedan poraz. Ovim remijem su također ostali neporaženi u ovoj sezoni La Lige te trenutno drže treće mjesto, dok Granada ostaje pri dnu tablice sa samo šest osvojenih bodova u devet odigranih kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano