Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lando Norris osvojio drugi pole position u karijeri na VN Španjolske

Lando Norris ostvario je svoj drugi pole position u karijeri na današnjim kvalifikacijama za Veliku nagradu Španjolske na stazi u Kataloniji. McLarenov Britanac odvozio je najbrže vrijeme ispred Red Bullovog Maxa Verstappena te Mercedesovog para Lewisa Hamiltona i Georgea Russella koji će startati iz drugog startnog reda kao treći i četvrti. Norris je od Verstappena bio brži za samo dvije stotinke, ali i to mu je bilo dovoljno da prvi put nakon Velike nagrade Rusije iz 2021. godine zasjedne na prvu startnu poziciju.

Ferrarijev dvojac Charles Leclerc i domaći vozač Carlos Sainz startat će sutrašnju utrku iz trećeg startnog reda ispred Alpininog Pierrea Gaslya. Još jedne loše kvalifikacije imao je Verstappenov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez, koji je kvalifikacije završio kao osmoplasirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Esteban Ocon odvozio je deveto najbrže vrijeme, a Oscar Piastri također nije imao najbolje kvalifikacije budući da će za razliku od momčadskog kolege Norrisa koji starta prvi, startati kao deseti.

Još jedan razočaravajući dan imala je ekipa Aston Martina budući da su njeni vozači, Fernando Alonso i Lance Stroll kvalifikacije završili kao jedanaesti, odnosno četrnaesti. U Q2 dijelu kvalifikacija još su ispali Sauberovi vozači Valtteri Bottas i Zhou Guanyu kao dvanaesti i petnaesti te Nico Hulkenberg kao trinaesti.

U Q1 dijelu kvalifikacija ostali smo bez Kevina Magnussena, RB-ovog dvojca Yukija Tsunode i Daniela Ricciarda te oba Williamsova vozača koji će startati na začelju. Alexander Albon kao devetnaesti te Logan Sargeant kao dvadeseti.

Sutrašnja utrka, deseta u kalendaru, na rasporedu je sutra u 15 sati.

Komentari

Povezano