Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lando Norris u kišnom Šangaju uzeo pole position za sutrašnju sprint utrku

Nakon pet godina izbivanja s kalendara Formule 1, napokon nam se vratila Velika Nagrada Kine na stazi u Šangaju. Iako dugo nismo gledali Kinu, odmah na samom početku vikenda vidjeli smo dramatične kvalifikacije za sutrašnju sprint utrku. U kišnim uvjetima najbolje se snašao McLarenov Lando Norris koji je s više od sekunde prednosti ispred Mercedesovog Lewisa Hamiltona uzeo prvi ovogodišnji sprint pole position. Na trećem mjestu završio je legendarni Španjolac Fernando Alonso.

Zanimljive kvalifikacije, prvo su nam donijele zapaljenu travu pored staze koja je iznjedrila i crvene zastave, nakon kojih su vozači morali otići nazad u box. Velika kiša donijela nam je zanimljiv drugi i treći krug kvalifikacija pa je tako prošlogodišnji prvak, Red Bullov Max Verstappen, uspio izvući četvrto mjesto za sutrašnju sprint utrku. Nizozemac se borio s mokrom stazom i teškim uvjetima na njoj, ali je ipak uspio izvući start iz drugog reda. Ferrarijev duo Carlos Sainz i Charles Leclerc startat će kao peti i sedmi, a između njihov se ugurao Verstappenov momčadski kolega, Sergio Perez. Na osmom mjestu startat će Norrisov momčadski kolega Oscar Piastri, a najboljih deset zaokružuju vozači KICK Saubera Valtteri Bottas i domaći heroj Zhou Guanyu koji je time digao na noge domaću publiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sprint utrka na rasporedu je sutra u 5 sati ujutro po centralnoeuropskom vremenu, a u 9 sati naš čekaju i kvalifikacije za glavnu utrku koja se vozi u nedjelju u 9 sati. Zanimljivost sprint utrka je u tome što su to kratke utrke, od 100 kilometara koje traju otprilike pola sata. Njihov cilj je zamijeniti nezanimljive treninge i tako uvesti dodatnu zabavu gledateljima, ali i vozačima i timovima osigurati dodatne bodove za njihov trud i plasman u samoj trci. Tako najboljih osam vozača u sprint trci dijeli uzima bodove s tim da prvi osvaja osam, a osmi jedan bod.

Komentari

Povezano