Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lara Cvjetko brončana na Mastersu u Budimpešti

Drugog dana jakog judaškog turnira u Budimpešti vidjeli smo veliki uspjeh za hrvatski judo.

Zagrepčanka Lara Cvjetko u kategoriji do 70 kilograma, svjetska doprvakinja iz 2021. godine, osvojila je brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put do medalje bio je težak, jer nakon što je u drugom kolu savladala Portugalku Carvalho, u četvrtfinalu je izgubila od Nizozemke van Dijke. Međutim, u repasažu je svladala Rodriguez iz Venezuele, a u borbi za 3. mjesto Španjolku Tsunoda Roustant i to nakon 1:59 minuta borbe ipponom, tj. gušenjem.

„Ovo mi je druga medalja u nizu s IJF Mastersa i evo mogu reći da je stvarno jedan odličan osjećaj da mogu pokazati takav kontinuitet iako sam tek se počela natjecati na ovoj razini. Nakon propuštene prilike na Svjetskom stvarno mi je drago da sam na drugom najjačem turniru uspjela napraviti rezultat i stvarno sam sretna. Imala sam izuzetno težak dan, borila sam dosta jakim protivnicama, izgubila sam od Sanne Van Dijke koja je prva na Mastersu. Pobijedila sam, što mi je najviše drago, protivnicu iz Venezuele od koje sam izgubila već dva puta ove godine. Mislim da mi je to bilo dosta zahtjevno i za glavu i ovako judaški, stvarno sam zadovoljna s tom borbom. Na kraju sam si rekla da moram sada dati sve od sebe u finalnom bloku, da osvojim medalju kad sam već došla do samog kraja i uspjela sam završiti borbu gušenjem u parteru.“

Izjava Lare Cvjetko nakon osvajanja bronce

Od ostatka hrvatske delegacije, istaknimo i drugu hrvatsku judašicu Barbaru Matić koja je u 2. kolu izgubila baš od Španjolke koju je Cvjetko pobijedila, da bi u kasnijem repasažu ukupno zauzela sedmo mjesto. Izdvajamo i nastup Karoline Krišto koja je u kategoriji do 63 kg izgubila u drugom kolu, dok je Iva Oberan ispala u prvom kolu.

Sutra, posljednjeg dana Mastersa, nastupat će teškaši Tina Radić (kategorija iznad 78 kg) te Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Komentari

Povezano