Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Las Palmas svladao Valenciju i postavio ih na dno tablice

Deseto kolo španjolske LaLige odigralo se na Mestalli između Valencije i Las Palmasa. Gosti su slavili rezultatom 3:2 i tako su domaćini zasjeli na dno tablice.

U 14. minuti José Campaña je napravio prekršaj u šesnaestercu, a Pepelu je realizirao penal u desne rašlje za vodstvo Valencije. Gosti su pokušali poravnati kada je Hugo Duro pokušao četiri minute kasnije udarcem s ruba kaznenog prostora pod prečku, no Giorgi Mamardashvili je sjajno reagirao. Valencia je uzvratila udarac kada se Thierry Correia našao u šesnaestercu u 25. minuti i pucao po sredini gola, ali je Jasper Cilessen predvidio namjere Portugalca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fábio Silva je u 42. minuti zaprijetio prema desnoj stativi, no domaći golman je odlično reagirao. U nastavku napada Álex Muñoz je došao do odbijanca u kaznenom prostoru i pospremio loptu nisko uz lijevu stativu i tako poravnao rezultat na 1:1 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Correia je u početku drugog dijela probio gostujuću obranu, ali je lopta prohujala kraj lijeve stative. Idući napad Muñoz je pucao u lijeve rašlje, no Mamardashvili je fantastično obranio. Preokret gostiju je bio dovršen u 54. minuti. Campaña je proigrao Silvu, a on je iz dobre pozicije zakucao loptu u donji desni kut za 1:2.

Pepelu je dobio crveni karton u 69. minuti pa je Valencija igrala s igračem manje posljednjih 20 minuta. Gosti su to iskoristili u 84. minuti kada je Oliver McBurnie pronašao Alberta Moleira na rubu kaznenog prostora koji je odlično pogodio desne rašlje za 1:3.

U petoj minuti nadoknade zabila je Valencia svoj drugi pogodak na susretu. Jose Gaya je centrirao, a César Tárrega bez problema pospremio loptu u praznu mrežu. VAR provjera je uslijedila, no pogodak je ipak priznat jer prekršaj ipak nije prethodio akciji. Do kraja susreta Valencija nije imala snage da izbjegne poraz te su gosti upisali 2:3 pobjedu s kojom su poslali španjolskog velikana na dno tablice.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano