Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Latvija izbacila Francusku, Japan iznenadio Finsku

U nastavku trećeg dana Mundobasketa vidjeli smo također zanimljivu košarku, kao i u jutarnjem programu, uz pobjedu Latvije nad Francuskom, čime su se zajedno sa Kanadom plasirali u drugi krug iz Skupine H, te pobjedu Japana nad Finskom u Skupini E.

Veći dio susreta Finci su bili bolji takmac, na poluvremenu vodili 10 poena razlike (46:36), imali prednost 71:53 na 12 minuta prije kraja, ali uporni Japanci malo po malo su od tog časa topili zaostatak i nošeni podrškom 10.000 navijača u Okinawa Areni četiri i pol minute do kraja susreta prešli u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativcima Finske ništa više nije polazilo za rukom, a domaćini su odjurili do konačne pobjede 98:88. S 28 poena i čak 19 skokova predvodio ih je Joshua Hawkinson, dok je Yuki Kawumara dodao 25 koševa i devet asistencija. Double-double učinak od 27 poena i 12 skokova upisao je za Finsku Lauri Markkanen.

Filipini su pred svojim navijačima poraženi od Angole 80:70 u drugom današnjem susretu Skupine A. Neizvjesna utakmica riješena je početkom posljednje četvrtine, kada domaćini upadaju u crnu rupu, ništa im nije polazilo za rukom na obje strane terena, dok su Angolci ubacili nekoliko teških šuteva i otišli na dvoznamenkastu prednost. Gerson Goncalves je sa 17 ubačaja predvodio Angolu, dok je jedini dvoznamenkasti kod Filipina s 21 poenom, ali s čak 22 ispucane lopte, bio Jordan Clarkson.

S uvjerljivih 96:66 Litva je svladala Meksiko i potvrdila prolazak u drugi krug iz Skupine D. Litvanci su od samoga starta utakmice pokazali tko će biti gazda na terenu te im pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u znak pitanja. Po 15 su poena ubacili Rokas Jokubaitis i Jonas Valanciunas, a 13 je za Meksiko ubacio Gabriel Girón.

Za kraj dana gledali smo poslasticu između Francuske i Latvije. Iako su Francuzi bili puno bolja momčad većim dijelom susreta, kao da su u posljednjoj četvrtini upali u veliku crnu rupu, te su uz nekoliko jako loših i napadačkih i obrambenih odluka u samoj završnici susreta dozvolili Latviji da potpuno preokrene rezultat i slobodnim bacanjima Artursa Žagarsa 10 sekundi do kraja stignu do pobjede 88:86. Upravo je Žagars s 22 poena predvodio latvijske strijelce, a dva poena manje dodao je Ronalds Šmits. Za Francusku je 27 poena upisao Evan Fournier.

Komentari

Povezano