Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lautaro donio finale Lige prvaka u uspavanci na San Siru

Nakon velike pobjede crno-plavog dijela grada Milana prošlog vikenda, Inter je u “domaću” utakmicu protiv Milana ušao s prednošću od 2:0. Shodno uvjerljivoj partiji u prvoj utakmici, Simone Inzaghi nije imao potrebu mijenjati startnu postavu. Promjene je zato radio Stefano Pioli na drugoj strani, a ponajveća se ticala Rafaela Leãa koji se oporavio od ozljede i vratio na lijevo krilo umjesto Saelemaekersa. Zbog ozljede zato nije bilo Benaccera, a njegovu je poziciju, kao i u većini prošlotjednog ogleda, zauzeo Brahim Díaz. Konačno, Thiaw je zauzeo mjesto na poziciji desnog stopera umjesto Kjæra.

Prva prijetnja stigla je u 5. minuti, i to od Milanova Thea Hernándeza, koji je silovito opalio s više od 35 metara, a lopta je fijuknula pored okvira ukopanog Onane. Jedan dobro zavrnuti centaršut Messiasa s desne strane prevario je istrčalog Onanu pored kojeg Giroud glavom odigrava povratnu loptu na rub peterca i pred prazna vrata, no Darmian je očistio ispred napada Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. su minuti igrači Intera zastali čekajući francuskog suca Turpina da dosudi prekršaj na Barelli, a Tonali je iskoristio pauzu u domaćem sastavu, sjajno prošalo po lijevoj strani, i odigrao savršenu povratnu loptu za Brahima Díaza koji iz gotovo stopostotne prilike slabo puca, a Onana brani.

Po prvi je put Inter zaprijetio u 13. minuti, Džeko je povukao kontru s lijeva, savršeno odigrao na drugu stranu za Dumfriesa koji poslužuje Barellu na udarac, no Maignan iskazuje kako su njegove vratarske izvedbe al pari Onaninim. Rafael Leão dočekao je “svoju” situaciju u 38. minuti. U primanju se otarasio Darmiana koji je pao i krenuo u okomiti trk prema Interovom golu. Kako to već biva kad je Portugalac u ovakvim situacijama, došao je u punom sprintu pred Onanu, i dočekao mali kut za precizni udarac prema daljoj stativi, no lopta je otišla malo pored gola.

Uzvraća Inter udarac samo minutu kasnije! Iz prekida je oštro ubacio Çalhanoğlu, a Lautaro taman skrenuo loptu glavom, no točno u ruke Maignana koji refleksno odbija loptu i čuva svoja vrata. Opet prijeti Lautaro u 41. minuti, s ruba 16 opalio je u padu, a snažan udarac odlazi malo iznad prečke.

Drugo poluvrijeme teklo je većim dijelom u borbi na sredini terena gdje su obje momčad griješile u završnim pasovima prečesto da bi se iz toga izrodile ikakve prilike. Tek u 69. minuti dočekali smo jedan udarac u okvir gola, kada ubačaj zdesna završava na glavi Girouda no on ju upućuje tek u ruke Onane.

U 74. minuti zakucan je posljednji čavao u Milanov lijes! Beskrajno su iskomplicirali Gosens i Lukaku jednu sjajnu povratnu loptu Lautara, boreći se za isti prostor i udarac, lopta se ipak vratila do Martíneza koji mudro gađa Maignanov bliži kut i zabija za 1:0.

Zaprijetio je ponovno Lautaro u 78. minuti, Argentinac je sjajno primiro jednu dugu loptu, uočio blago istrčalog Maignana i pokušao potkopati loptu, no Francuz na vratima Rossonera uspio je loptu skinuti s putanje prema golu. Dočekao je i s klupe ušli Lukaku vlastitu priliku u 92. minuti, našao se u dobroj poziciji u kaznenom prostoru i pucao slijeva, no išla je lopta točno u Maignana koji to bez većih problema brani.

Sveukupno je Inter pokazao više od svog gradskog rivala u 180 minuta te zasluženo prošao u finale Lige prvaka, premda će se gledatelji sigurno požaliti na kvalitetu prikazanog nogometa. Tko god da dočekao Inter u Istanbulu 10. lipnja, Inter tamo sigurno neće biti favorizirana momčad, no Inzaghi je već pokazao kako je master-class pripreme momčadi za knock-out utakmice… Inter se tako vraća u finale Lige prvaka nakon 13 godina čekanja i 2010. kada su slavili 2:0 nad münchenskim Bayernom te osvojili trostruku krunu.

Komentari

Povezano