Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lautaro pogotkom u produžecima donio titulu Argentini

Nekoliko sati nakon što je odigrano finale Europskog prvenstva, Argentina je osvojila svoj rekordni 16. naslov Copa Américe i treći uzastopni veliki trofej nakon što je Lautaro Martínez postigao gol u produžetku koji je donio momčadi Lionela Scalonija teško izborenu pobjedu od 1:0 nad Kolumbijom u Miamiju.

S početkom utakmice odgođenim više od sat vremena zbog velikih problema s ulaznicama izvan stadiona Hard Rock, obje su momčadi brzo pokazale svoju odlučnost. Prvo je Julián Álvarez uputio udarac pored gola za Los Cafeterosa iz dobre pozicije u kaznenom prostoru, a zatim je Jhon Córdoba na drugoj strani uputio opasan udarac koji je završio na okviru gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je prvo poluvrijeme odmicalo, Kolumbija je počela dominirati posjedom lopte i izgledala je opasno u završnici. Međutim, unatoč njihovoj dobroj igri, konkretne prilike bile su rijetke, a Jefferson Lerma je uputio udarac iz daljine koji je Emiliano Martínez obranio. Prije kraja poluvremena bilježimo još jednu priliku, no Lionel Messi je iz najbolje prilike pucao ravno u ruke Camila Vargasa.

Slično kao i u prvom poluvremenu, Kolumbija je bolje započela drugo poluvrijeme, a momčad Nestora Lorenza gotovo je povela u prve dvije minute nastavka kada je Santiago Arias promašio cilj iz teške situacije. To je bio svojevrsni poziv na buđenje za Argentinu u zadnjih 35 minuta igre, no potraga La Seleccióna za pobjedničkim golom doživjela je težak udarac kada je Messi zbog ozljede morao napustiti igru sredinom drugog poluvremena. Međutim, njegov zamjenik Nicolás González zamalo je odmah postigao pogodak – gurnuo je loptu pored Vargasa, ali je ofsajd-zastavica prekinula njegovo slavlje.

Krilni igrač Fiorentine nastavio je prijetiti, ali ni on nije uspio pronaći put do mreže te je utakmica otišla u produžetke. Na početku produžetka, González je ponovno bio blizu otvaranja rezultata, no impresivni Vargas je čvrsto stajao na golu Kolumbije.

Jednosmjeran promet nije pokazivao znakove usporavanja, a pritisak Argentine konačno se isplatio u 112. minuti kada je Zlatna kopačka turnira Martínez prihvatio loptu od Giovanija Lo Celsa i pucao u dalji kut za 1:0. To se pokazalo presudnim trenutkom jer je momčad Scalonija izdržala i zadržala povijesnu pobjedu, obranivši naslov Cope. Usput su Kolumbiji nanijeli prvi poraz u 29 utakmica i više od dvije godine, te tako Los Cafeterose porazili u njihovom trećem finalu u povijesti turnira, te prvom nakon 23 godine čekanja.

Utjehu pak mogu tražiti u sjajno odigranom turniru, te nagradi za najboljeg igrača turnira koju sasvim zasluženo u svoju trofejnu vitrinu sprema James Rodríguez. Cijela momčad nagrađena je Fair play titulom, dok je najbolji strijelac natjecanja s pet zabijenih pogodaka Interov Lautaro Martínez, a najbolji golman njegov prezimenjak Emiliano.

Komentari

Povezano