Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lea Bošković u finalnom kolu kvalifikacija, Gojo i Ajduković poraženi

Novim kvalitetnim mečem, Lea Bošković je izborila posljednje kolo kvalifikacija za US Open. Ona je u dva seta bila bolja od Francuskinje srpskih korijena Selene Janićijević. Bošković je bila bolja rezultatom 6:3, 6:4.

Bošković je sjajno ušla u meč i odmah povela 5:0. Prvi servis za set nije iskoristila, ali je na drugom ostala mirna i sa 6:3 povela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je u prvih šest gemova bilo čak četiri breaka, ali ključni se dogodio u sedmom gemu. Tada Bošković dolazi do vodstva koje do kraja nije ispustila. Servis za meč je odradila bez izgubljenog poena i nakon Wimbledona, drugi put u karijeri ušla u posljednje kolo kvalifikacija Grand Slama. Tamo ju čeka 131. tenisačica svijeta Ann Li.

Muški predstavnici nisu bili toliko uspješni te su obojica upisali poraze. Od Borne Goje je u dva seta bolji bio Yunchaokete Bu, dok je Duje Ajduković poražen od srpskog predstavnika Hamada Međedovića.

Gojo i Bu odigrali su dva identična seta. U oba je Bu jednom oduzimao servis Goji koji nije iskoristio niti jednu od svojih sedam break lopti u meču. Kinez je u posljednjem gemu iskoristio svoju šestu meč loptu i prošao u posljednje kolo kvalifikacija. Tamo ga čeka puno teži zadatak u vidu nekadašnjeg 14. igrača svijeta Aslana Karaceva.

Ajduković je u prvom setu vodio 5:3 i servirao za set. Nije to uspio iskoristiti pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je srpski tenisač sa 7:4 odveo set na svoju stranu.

Splićanin je digao razinu igre u nastavku i s dva uzastopna breaka kod rezultata 3:3 došao do 6:3 i odveo meč u odlučujući set. Tamo se Ajduković u potpunosti raspao te je čak tri puta izgubio svoj servis. Međedović je sa 6:1 izborio posljednje kolo kvalifikacija gdje će igrati protiv domaćeg igrača s pozivnicom Nisheshom Basavareddyjem.

Komentari

Povezano