Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Carlisle i Stockport u finalu playoffa League Two

Danas su odigrana zadnja dva polufinala playoffa engleskih nižih liga. Zadnji putnici na Wembley došli su iz League Two, odnosno iz četvrtog ranga. U dramatičnim raspletima, svoju kartu za hram engleskog nogometa su osigurali Stockport i Carlisle.

Stockport – Salford 2:1 (3:1 jedanaesterci)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Salford u prvom susretu minimalno slavio, Stockport je na stadionu udaljenom 20 minuta vožnje od stadiona Salforda pred deset tisuća navijača tražio preokret. Na kraju su nakon velike drame i jedanaesteraca uspjeli ući u finale playoffa.

U prvom dijelu igrači Stockporta su bili jako nervozni te nisu uspjeli ništa konkretnije stvoriti. Izgledalo je kao da su izgorili u ogromnoj želji te su na poluvremenu imali čak tri žuta kartona.

Igrači su se u svlačionici sabrali i zaigrali bolje u drugih 45 minuta. To se isplatilo u 66. minuti kada je Stockport uspio anulirati prednost Salforda iz prve utakmice. Isaac Olafoe je bio najviši na ubačaju i lijepo glavom pogodio za 1:0 domaćina. Tako je ostalo do kraja te se s ukupnih 1:1 otišlo u produžetke.

U produžetcima nije bilo kraja preokretima i drami. U 112. minuti dalekometni pokušaj Stephena Mallana se nezgodno odbio i prevario vratara Stockporta za 1:1 na utakmici i ukupnih 2:1 za Salford. Činilo se da je to bio pogodak koji će prelomiti ovaj dvomeč.

Ipak, tri minute kasnije Stockport ponovno zabija i odvodi utakmicu u lutriju jedanaesteraca. Poslije ogromne gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Jacka Strettona koji iz blizine zakucava loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na Edgeley Parku.

U lutriji jedanaesteraca smireniji su bili igrači Stockporta koji su samo jednom promašili dok su gosti promašivali čak tri puta i tako poslali Stockport na Wembley. U svojoj povratničkoj sezoni u četvrtom rangu Stockport je 90 minuta udaljen od druge promocije u dvije sezone.

Carlisle – Bradford 3:1

U drugom susretu dana situacija uoči početka je bila jednaka. Gost je branio prednost od jednog pogotka iz prve utakmice. U dvomeču ekipa koje je nakon 46 odigranih kola razlikovao jedino broj zabijenih golova na kraju je uspješniji bio.

Krenulo je najbolje moguće za domaćine koji su u 21. minuti sustigli prednost gostiju iz prvog susreta. Nakon oštrog ubačaja u sredinu Brad Halliday je nesretno ubacio loptu u svoju mrežu i tako vratio stvari na početak.

S tim rezultatom se otišlo i na predah, a najbolju priliku do kraja prvog dijela propustili su gosti koji iz nekoliko pokušaja nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu nakon gužve u kaznenom prostoru.

U drugom dijelu gledali smo ravnopravnu utakmicu bez puno prilika. U takvom omjeru snaga ostalo je 1:0 te je i ovaj susret otišao u produžetke.

U osmoj minuti produžetka Carlisle dolazi do drugog pogotka i ukupne prednosti. Nakon kornera lopta je došla do Calluma Guya koji s ruba kaznenog prostora fantastično pogađa suprotni kut za gol koji je dao prednost domaćinima.

U prvoj minuti drugog produžetka Bradford zabija gol za novo poravnanje. U 100. minuti uvedn je Matt Derbyshire, legenda engleskih nižih liga koji je inozemnu karijeru ostvario na Cipru. Prvi dio ove sezone je proveo u Indiji gdje je igrao za North East United. Upravo se on kao stari lisac našao na pravom mjestu i zabio gol za poravnanje.

Ni tu nije bio kraj preokretima u ovoj utakmici. U 112. minuti stoper Ben Barclay zabija svoj tek drugi ovosezonski gol i odvodi Carlisle na Wembley. On je bio najviši na jednom ubačaju i glavom pogodio za erupciju oduševljenja na domaćim tribinama. Carlisle se sada ima priliku vratiti u treći rang u kojemu nisu bili od sezone 2013/2014.

Finale između Stockporta i Carlislea će se igrati 28.5. od 16 sati na Wembleyju. Ni danas engleske niže lige nisu razočarale te su pružile pregršt uzbuđenja i preokreta kakve rijetko viđamo. Ostala su još tri finala koja će se odigrati 27.-29.5. u kojima ćemo dobiti konačan odgovor koji klubovi će igrati u kojem rangu natjecanja iduće sezone.

Komentari

Povezano