Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

LeBron James postao prvi igrač s 40000 poena

LeBron James postao je prvi košarkaš u NBA povijesti koji je postigao 40.000 poena u regularnoj sezonj. Do jubilarnoga koša stigao je u drugoj četvrtini utakmice LA Lakersa i Denver Nuggetsa. Predvođeni Nikolom Jokićem, Nuggetsi su pokvarili slavlje sa 124:114.

Jamesu je do jubileja trebalo devet poena na ovoj utakmici, a do okruglih 40.000 došao je u drugoj minuti druge četvrtine kad je okretom prošao Michaela Portera Jr. jedan na jedan, vinuo se na polaganje, promijenio ruku i zabio ljevicom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Lakersi na poluvremenu imali osam poena prednosti, ona se do kraja treće četvrtine istopila, a Nuggetsi su utakmicu prelomili serijom 9:0 u posljednjim minutama.

Osim Jokića, koji je zabio 35 poena uz 10 skokova i sedam asistencija, najveće zasluge za pobjedu idu Porteru, koji je do 25 poena i 10 skokova došao bez ijednog promašaja, šutirajući 10/10 iz igre, od čega 5/5 za tricu.

Time je postao prvi košarkaš u NBA povijesti koji je pogodio barem pet trica i ukupno barem 10 šuteva iz igre, a da nije promašio nijednom. Jamal Murray dodao je 24 poena i 11 asistencija.

James je završio s 26 poena i devet asistencija, a slijedio ga je Rui Hachimura s 23 poena, dok je Anthony Davis ostao na 17 i 11 skokova.

Komentari

Povezano