Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

LeBron u pobjedi Lakersa stigao do jubileja, Pacersi svladali Hawkse u susretu s 309 poena

Iza nas je noć s pet NBA utakmica i kao inače, nije falilo zanimljivosti. Od iznenađujuće dobrog Magica, preko raspištoljenih Pacersa pa sve do novog jubileja LeBrona Jamesa. Više o utakmicama saznajte u izvještajima ispod.

Orlando Magic 126:107 Toronto Raptors

Orlando Magic, jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja ove sezone, nastavlja u istom ritmu. Ovaj su put slavili protiv Toronto Raptorsa i svoj omjer povisili na 9-5. Sjajnom su obranom u potpunosti neutralizirali goste, dok su napadački učinak rasprostranili na šest različitih igrača koji su imali dvoznamenkasti broj poena. Ipak, s 25 posebno se istaknuo Paolo Banchero (50% šut iz igre), a prvi pratitelji sa 18, odnosno 17 koševa bili su Jalen Suggs i Franz Wagner. Kod Raptorsa najviše je poena, njih 24, imao Dennis Schröder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks 152:157 Indiana Pacers

Smrt, plaćanje poreza i pregršt koševa na utakmici Pacersa – jedine tri sigurne stvari u životu, barem ako je vjerovati dosadašnjem tijeku sezone. Indiana je prva u ligi u postignutim koševima po utakmici, a drugi po najviše dopuštenih koševa. Divlji, revolveraški stil košarke s brzom izmjenom posjeda danas je rezultirao s nevjerojatnih 309 poena. Indiana jest domaćin ovosezonske All-Star utakmice, no ove sezone kao da je gledamo u svakom susretu. Hawksi ne mogu biti zadovoljni, gađali su nevjerojatnih 60 % iz igre i 48 % iza linije za tri poena (15/31) i svejedno izgubili jer su Pacersi na većem volumenu imali iste postotke. Sjajnu je izvedbu pružio Trae Young s 38 poena (nevjerojatnih 76 % iz igre) i osam asistencija, dok je kod pobjednika standardno briljirao Tyrese Haliburton s 37 poena i 16 skokova. Ovim su se slavljem popeli na omjer 8-5, ali i osigurali knockout fazu In-Season turnira.

Philadelphia 76ers 119:122 Cleveland Cavaliers

U dvoboju Istočne konferencije gledali smo napetu utakmicu koja je završena u produžetku. Philadelphiu je po poenima predvodio očekivani tandem Joel Embiid Tyrese Maxey, ali su oba igrača bila prilično neefikasna. Embiid je iz igre gađao tek 9/21, dok je Maxeyju za njegovih 30 poena bilo potrebno 28 šuteva iz igre. Za Cavse je 32 koša skupio Darius Garland, a svoj su obol dali Jarret Allen s 26 i Max Strus s 20 poena. Unatoč gustom rezultatu, navijači su najviše komentirali sudačke odluke koje su dobrano usporile tempo utakmice, što jasno indicira čak 59 slobodnih bacanja koje smo mogli gledati.

Phoenix Suns 120:107 Portland Trail Blazers

Phoenix Sunsi su bez puno problema svladali Blazerse i opravdali status favorita. Kevin Durant je nastavio sa svojom sjajnom formom pa je u ovom susretu postigao 31 poen (62 %) i zabilježio devet asistencija. Devin Booker je pridodao svojih 28 poena, no poseban je fokus u susretu bio na sukobu Jusufa Nurkića i DeAndrea Aytona, koji su prošle godine nosili suprotne dresove. Obojica su skupili 18 poena, Nurkić je uhvatio četiri skoka više, ukupno njih 12, no on je kao pobjednik susreta definitivno pobjednik i njihovog “duela”, pogotovo kada se uzme u obzir da je njegov +/- iznosio 17, a Aytonov -33.

Los Angeles Lakers 131:99 Utah Jazz

Lakersi su bez ikakvih problema pobijedili Jazzere i time osigurali prolazak u knockout dio In-Season turnira. Gosti ni u jednom trenutku nisu bili dostojan protivnik, a najviše ih je kaznio Anthony Davis, koji je s 26 poena (79 %) i 16 skokova apsolutno dominirao reketom. D’Angelo Russell dodao je 20 koševa, ali noć je obilježio LeBron James, koji je postao prvi NBA košarkaš u povijesti koji je došao do 39 000 poena.

Komentari

Povezano