Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leclerc u Monte Carlu do trećeg pole positiona u karijeri

Ferrarijev Charles Leclerc osvojio je pole position na kvalifikacijama za sutrašnju utrku na Velikoj nagradi Monaka. Monegažanin je tako treći put u karijeri osvojio pole position na domaćoj stazi te će sutra imati najbolju priliku uzeti i prvu pobjedu na toj stazi. Leclercov pole position bio je ujedno i jubilarni 250. pole position u povijesti za ekipu iz Maranella čime su se dodatno učvrstili na ljestvici konstruktora s najviše pole positiona u povijesti Formule 1. Prvi idući konstruktor, McLaren, ima 156 pole positiona u svojoj povijesti.

Na prvom redu društvo će mu praviti McLarenov Oscar Piastri dok će Leclercov momčadski kolega Carlos Sainz utrku startati s treće pozicije. Njemu će se u drugom redu pridružiti Piastrijev momčadski kolega, Lando Norris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S petog mjesta startat će Mercedesov George Russell dok će na šestom mjestu pomalo iznenađujuće startati lider prvenstva, Max Verstappen. Verstappen je u završnom dijelu kvalifikacija prijavio kako je u završnom napadu na pole position imao blagi kontakt sa zidom te je odustao od svog posljednjeg “letećeg kruga”. Lewis Hamilton osigurao je sedmu startnu poziciju, a na osmoj poziciji bit će RB-ov Yuki Tsunoda.

Najveće ugodno iznenađenje kvalifikacija bili su Williamsov Alexander Albon i Alpinin Pierre Gasly koji su se uspjeli ugurati u Q3 dio kvalifikacija i ostvariti sjajan rezultat za njihove ekipe – devetu i desetu startnu poziciju.

S druge strane, Sergio Perez i Fernando Alonso bili su neugodna iznenađenja kvalifikacija budući da su obojica ispala u Q1 dijelu kvalifikacija, Perez kao osamnaesti, a Alonso kao šesnaesti.

Sutrašnja, jubilarna sedamdeseta utrka Formule 1 na ulicama Monte Carla, na rasporedu je u 15 sati.

Komentari

Povezano