Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leeds golom u zadnjoj sekundi izbjegao poraz na startu

Od klubova koji su prošle sezone ispali iz Premier lige Leeds je posljednji igrao svoj meč prvog kola. Na ispunjenom Elland Roadu Leeds je golom u 95. minuti odigrao 2:2 s Cardiffom. Leeds tako nije uspio započeti život u drugoj ligi pobjedom, kao što su to uspjeli Leicester i Sotuhampton.

Leeds je bolje krenuo u susret i napadao da bi u 23. minuti doživili hladan tuš. Ike Ugbo je vratio povratnu loptu za Josha Bowlera koji zabija za vodstvo gostiju iz Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačao je Leeds dodatno pritisak nakon primljenog pogotka. Najbliže izjednačenju došli su u 38. minuti kada je udarac Crysencija Summervillea uspio obraniti vratar Cardiffa Jak Alnwick.

Niti minutu nakon toga, Cardiff je udvostručio svoje vodstvo. Udarac Aarona Ramseyja je blokirala obrana Leedsa, ali je lopta pala točno na Ugba koji ju posprema u nečuvanu mrežu za 2:0. S tim rezultatom se i otišlo na predah.

Leeds je bolje krenuo u nastavak i već u 49. minuti smanjuju rezultat. Nakon kornera Summervillea najviši je bio Liam Copper koji odličnim udarcem glavom vraća Leeds u igru.

Najbolju priliku za potpuni povratak Leedsa propustio je Wilfried Gnonto samo nekoliko minuta kasnije. On je dočekao loptu na drugoj stativi, ali je njegov udarac iz neposredne blizine uspio obraniti Alnwick.

Nastavio je Leeds nakon toga s dominacijom u posjedu, ali nisu pronalazili rješenja za Cardiff koji se disciplinirano branio. Kada se činilo kako će Cardiff s tri boda put Walesa, ukazao se Summerville koji je nakon odbijanca dočekao loptu na rubu kaznenog prostora i zabio za veliko slavlje Leedsa.

Na kraju to nije najbolji start za Leeds koji nije uspio pobjedom započeti svoj život u drugoj ligi. Ipak, pružili su solidnu predstavu i ako nastave s ovakvom igrom trebali bi imati solidnu sezonu u Championshipu u kojemu su jedan od glavnih pretendenata za odlazak u Premier ligu.

Komentari

Povezano