Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leeds i Newcastle remizirali u ludoj utakmici s tri jedanaesterca

Dvobojem između Leedsa i Newcastlea otvoreno je 36. kolo engleske Premier Lige. U vrlo uzbudljivoj utakmici na kojoj su dosuđena čak tri kaznena udarca na kraju je završilo rezultatom 2:2

Prvu priliku vidjeli smo u trećoj minuti nakon što je Sam Greenwood loše reagirao lopta je stigla do Joelintona koji puca preko gola. Newcastle je imao inicijativu i posjed, međutim, u 6. minuti Jack Harisson pronalazi Patricka Bamforda na lijevoj strani koji ubacuje u sredinu. Na loptu glavom nailazi Rodrigo, vratar gostiju Nick Pope to brani, ali na odbijancu je spreman Luke Ayling koji posprema loptu u mrežu za 1:0 i ludnicu na Elland Roadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon postignutog pogotka domaća momčad se povukla, prepustili su posjed gostima te čekali svoju priliku iz tranzicije. U 11. minuti prvo je Tripper izveo slobodni udarac nakon kojeg lopta dolazi do Calluma Wilsona na rubu šesnaesterca. Ovaj se dobro okreće i puca u donji lijevi kut međutim vratar domaćih Joel Robles to uspješno brani. Pritiskao je Newcastle te su prijetili preko Miguela Almiróna u 15. koji puca, no pogađa vanjski dio mreže; te Alexandera Isaka u 17. minuti. Na oba pokušaja je Robles bio spreman. Nastavili su gosti svoju dominaciju, ali bez konkretnijeg učinka. Onda se u 27. minuti dogodio jedanaesterac za Leeds. Greenwood je dodao za Juniora Firpa koji ulazi u kazneni prostor gdje ga ruši Joelinton. Bamford je preuzeo odgovornost no njegov pokušaj s bijele točke brani Pope, bio je to njegov drugi izvedeni kazneni udarac ove sezone, a niti jedan nije uspio realizirati.

Samo tri minute kasnije šok, kazneni udarac na drugoj strani. Isak se našao u kaznenom prostoru ispred suparničkih vrata, tamo nailazi Maximilian Wöber koji ga ruši, a sudac pokazuje na bijelu točku. Wilson je pokazao Bamfordu kako se izvodi jedanaesterac te sigurno pospremio loptu u donji lijevi kut za 1:1

Do kraja poluvremena Newcastle je nastavio s dominacijom no nisu uspjeli u potpunosti preokrenuti rezultat u svoju korist. Završili su prvo poluvrijeme s posjedom od 68% i osam udaraca prema suparničkim vratima, unatoč tome Leeds je kreirao dvije velike prilike naspram jedne Newcastlea u prvom dijelu.

U drugom dijelu nastavilo se u sličnom ritmu, a gosti su prijetili u 48. minuti nakon slobodnog udaraca Trippiera i udarca Joelintona nakon. Leeds je nakon toga zaprijetio u par navrata, prvo je u 49. minuti pokušao ubaciti McKennie no to je bio lak posao za Popea, nakon toga je Bamford bio u dobroj situaciji ali nije uspio proslijediti dodavanje za Harrisona. U 52. minuti Wilson je pucao, međutim Kristensen odbija to u udarac iz kuta. Nastavili su gosti prijetiti preko Almirona u 55. i Willocka u 59. minuti no rezultat na semaforu se nije mijenjao, ali zato se u 60. minuti dogodila situacija kada je Firpo neoprezno startao na Brunu Guimarãesa. Pregledavalo se to i za potencijalni crveni karton no na kraju je branič Leedsa dobro prošao samo sa žutim kartonom.

U 69. minuti novi kazneni udarac na utakmici, nakon jednog ubačaja s lijeve strane Firpo je nespretno skočio te dodirnuo loptu rukom. Pregledavao je Simon Hooper tu situaciju te pokazao na bijelu točku po treći puta na utakmici, a Wilson je ponovno bio siguran realizator za 2:1.

Leeds je bio u popriličnom problemu, gosti su postigli još jedan pogodak koji je na kraju poništen zbog zaleđa, a onda su u 79. minuti uspjeli izjednačiti. Strijelac je Rasmus Kristensen koji je odlično pogodio s ruba šesnaesterca nakon kratko izvedenog udarca iz kuta, a lopta se na putu do gola još odbila od Trippiera. Pokušali su domaćini do kraja susreta uzeti i sva tri boda no nisu uspjeli, a Firpo je prekršajem na rubu kaznenog prostora u 91. minuti zaradio drugi žuti karton te isključenje iz igre.

Leeds je ovim remijem i dalje ostao u zoni ispadanja te im predstoji grčevita borba za ostanak do kraja. U zadnjih sedam utakmica ne znaju za pobjedu, a u tom razdoblju su primili čak 22 pogotka. Zadnji puta su održali svoju mrežu netaknutom još 25. veljače protiv Southamptona. S druge strane Newcastle ostaje u borbi za top 4 i Ligu prvaka iduće sezone. Ovo im je bila deveta utakmica u nizu u kojoj nisu uspjeli sačuvati svoju mrežu, a zanimljivo je da baš oni imaju najbolju obranu ove sezone, odnosno da su primili najmanje golova od svih momčadi u ligi.

Komentari

Povezano