Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Legendarni Kubanac u 41. godini došao na korak od olimpijske povijesti

Champ de Mars Arena preko puta Eiffelovog tornja ovog tjedna će ugostiti samu kremu svjetskog hrvanja u borbi za olimpijske medalje.

U muškom grčko-rimskom stilu do 60 kilograma u finale plasirali Kinez Liguo Cao i Japanac Kenichiro Fumita. Kategorija do 130 kilograma grčko-rimskim stilom sutra će ponuditi finale između legendarnog Kubanca Mijaina Lopeza Nuneza koji ima priliku postati prvi olimpijac u povijesti koji je u nekoj disciplini osvojio pet zlatnih odličja i Čileanca Yasmanija Acoste Fernandeza. U ženskoj konkurenciji u kategoriji do 68 kilograma slobodnim stilom suočit će se Amerikanka Amit Elor i Kirgistanka Meerim Zhumanazharova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom za muškarce je počelo kvalifikacijskim mečem između turskog borca Enesa Basara i Rusa sa srpskom putovnicom Georgija Tibilova. Tibilov je na kraju prve runde vodio sa 7:0 i trebao mu je još samo bod da dođe do pobjede prekidom, no Turčin je spektakularnim preokretom uspio pobijediti s 8:7.

Iako je srpska reprezentacija tražila challenge jer je Tibilov u zadnjim sekundama skoro došao do bodova, on nije uvažen te je srpski stožer dobio žuti karton zbog prigovora.

U prvom meču osmine finala ove kategorije Sjevernokorejac Ri Se-Ung je bio bolji od Moldavca Victora Ciobanua rezultatom 10:3. U istoj fazi natjecanja Cao je savladao Egipćanina Moamena Mohameda sa 6:2, Kirgistanac Zholaman Sharshembekov je savladao Kazahstanca Aidosa Sultangalija sa 6:3, dok je Fumita razbio Kevina de Armasa Rodrigueza sa Kube s 11:1.

Sjevernokorejski predstavnik Ung nastavio je s dominacijom i u četvrtfinalu gdje je s 9:0 prošao kroz Uzbekistanca Islomjona Bakhramova. Cao je polufinale osigurao preko Josea Rodrigueza Orozcoa iz Venezuele pobijedivši s 5:3. Sharshenbekov je lako sredio Rumunja Razvana Arnauta s 9:0, a Fumita je istim rezultatom svladao Mehdija Mohsena Nejada.

U polufinalu je Fumita porazio Sharshembekova s 4:3, dok su Cao i Ung borbu završili sa 3:3, ali dalje je prošao Cao zbog tog jer je posljednji ubilježio bod.

Prvi finalist najteže kategorije Lopez Nunez je najprije svladao Suochang Leeja iz Južne Koreje sa 7:0, dok je u četvrtfinalu pobijedio opasnog Iranca Amira Mirzazadeha s 3:1. U polufinalu ga je čekao Sabah Saleh Shariati iz Azerbejdžana kojeg je Kubanac dobio s 4:1.

Drugi finalist, Čileanac Acosta Fernandez je prvo svladao Kirila Milenova Milova jer je posljednji došao do boda u dvoboju koji je okončan rezultatom 1:1, da bi u četvrtifnalu preokretom svladao borca iz Egipta Abdellatifa Mohameda s 2:1. Finale je izborio pobjedom nad predstavnikom Kine Lingzheom Mengom, iako je i ta borba završena 1:1.

U isto vrijeme prva nositeljica u ženskom slobodnom stilu do 68 kilograma te trenutna svjetska prvakinja Buse Cavunoglu Tosun iz Turske iznenađujuće je poražena u borbi osmine finala protiv Elor rezultatom 10:2 s tim da je svoje jedine bodove postigla tek pred kraj borbe. Elor je potom preko Viktorie Choluj koju je pobijedila 8:0 i Sjevernokorejke Sol Gum Pak, koju je pobijedila prekidom, osigurala finale.

Kirgistanka je s druge strane u osmini finala nadjačala Mongolku Delgermuu Eshkaihsan s 8:3, a nakon toga i Japanku Nonoku Ozaki s 8:6, da bi finale izborila preko Nigerijke Blessing Oborududu koju je svladala s 3:1.

Završni mečevi u ovim kategorijama na rasporedu su u utorak, 6. kolovoza.

Komentari

Povezano