Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Legendarni srpski bek osnažio redove Crvene zvezde

Nekadašnji kapetan košarkaške reprezentacije Srbije, razigravač Miloš Teodosić, novi je član srpskog prvaka – Crvene zvezde.

Nakon Teodosićevog odlaska iz talijanskog Virtusa po završetku prošle sezone, gotovo mjesec dana se spominjao njegov potencijalni dolazak u voljeni klub, a danas je to dobilo i službenu potvrdu. 36-godišnji Teodosić je karijeru započeo u Studentu iz Valjeva, nakon čega je igrao u Metalcu, a prvi put na ozbiljnoj sceni je primijećen u dresu FMP Železnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2007. godine odlazi u grčki Olympiacos, a što se njegove inozemne karijere igrao je još i za CSKA Moskvu, Los Angeles Clipperse i spomenutu Virtus Bolognu. U dresu CSKA je 2016. godine osvojio Euroligu, dok je 2022. godine s Virtusom osvojio Eurokup te je proglašen najkorisnijim igračem finala. Uz to, bio je šesterostruki prvak Rusije, dvostruki prvak Grčke te prvak Italije.

U reprezentativnom dresu Srbije je bio srebrni na tri velika natjecanja – EuroBasketu 2009., Svjetskom prvenstvu 2014. te Olimpijskim igrama 2016. godine. Dodajmo za kraj da su ovog ljeta Crvenu zvezdu osnažili povratnik iz Rusije Dejan Davidovac kao i NBA ”odbačenik” Marko Simonović.

Komentari

Povezano