Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leicester do prve pobjede nakon 2 mjeseca, podjela bodova na dva susreta

Već tradicionalno, udarni termin engleske Premier lige je onaj subotom od 16 sati. Danas smo u tom terminu imali četiri utakmice, a izuzev utakmice Liverpoola i Notthingham Forresta igrala su se dva važna dvoboja za ostanak između Crytstal Palacea i Evertona te Leicestera i Wolverhamtpona kao i važan dvoboj za europska mjesta između Brentforda i Aston Ville.

U dva londonska dvoboja nismo vidjeli pobjednika. Brentford i Aston Villa su odigrali 1:1, a u susretu Crystal Palacea i Evertona nije bilo golova. Leicester je nakon dva mjeseca bez pobjede napokon pobijedio Wolverhampton 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brentford – Aston Villa

U dvoboju momčadi u dijametralno suprotnoj formi Brentford je ugostio Aston Villu. Domaćini su uoči ovog susreta bili pet utakmica bez pobjede, a Aston Villa ima sedam pobjeda i jedan neriješeni susret u posljednjih osam utakmica čime su se u potpunosti uključili u borbu za ostanak.

Prije početka utakmice se dosta očekivalo od ove dvije ekipe, ali smo dobili dosta loše prvo poluvrijeme s jednom pravom prilikom s obje strane. Za domaćine je blizu bio Ivan Toney čiji je udarac obranio Emiliano Martinez, dok su gosti zaprijetili preko Johna McGinna koji je s ruba kaznenog prostora pucao pored gola.

U 53. minuti Kevin Schade je promašio nemoguće. On je dočekao loptu nakon greške Robina Olsena koji je ušao zbog ozljede Martineza i iz neposredne blizine na prazan gol pucao pored gola. Novu veliku propustio je Bryan Mbuemo desetak minuta kasnije. Njegov udarac s 7-8 metara je otišao preko gola.

Dominaciju u drugom dijelu Brentford je naplatio u 65. minuti. Mbuemo je poslao loptu na drugu stativu gdje je Ashley Young zaboravio na Toneyja koji nije imao težak zadatak i dovodi domaćine u zasluženo vodstvo.

Villa je po primljenom pogotku zaigrala bolje što joj se isplatilo u 88. minuti. Emiliano Buendia je primio loptu u kaznenom prostoru i proslijedio ju do Douglasa Luiza koji ju je zakucao u mrežu za 1:1.

Činilo se da će se domaćini ekspresno vratiti u vodstvo, ali je Yoane Wissa požurio te je njegov gol opravdano poništen zbog zaleđa.

Na kraju je Villa “ukrala” bodove Brentfordu koji je kroz većinu susreta bio bolji protivnik. Ipak, na kraju se samo rezultat piše, a igrači domaće ekipa mogu žaliti za brojnim propuštenim prilikama.

Crystal Palace – Everton

Na drugom kraju Londona u važnom susretu u borbi za ostanak u ligi sastali su se Crystal Palace i Everton. Palace je po povratku Roya Hodgsona na klupu upisao tri pobjede u tri susreta s gol razlikom 9:2, a Everton drži glavu iznad vode s pet bodova u posljednjih pet susreta.

Slično kao i u utakmici Brentforda i Aston Ville, nije bilo previše uzbuđenja u prvom dijelu. Najbliže vodstvu bili su gosti u 32. minuti. Tada je Sam Johnstone fantastično obranio dalekometni udarac Alexa Iwobija.

Crystal Palace dolazi u vodstvo u 57. minuti. Eberechi Eze je pobjegao obrani Evertona i lijepim lobom preko Jordana Pickforda završio akciju. Ipak, Eze je bio u zaleđu i ništa od vodstva domaćina.

Everton je zaprijetio u 62. minuti kada je Iwobi lijepo uposlio Calwerta-Lewina. On nije najbolje zahvatio loptu koja odlazi pored gola i propala je dobra prilika. Deset minuta prije kraja gosti su ostali s igračem manje. Mason Holgate je neoprezno startao i zaradio drugi žuti karton.

Domaćini nisu uspjeli ništa stvoriti ni s igračem više te je ostalo 0:0. Rezultat je to kojim nijedna ekipa ne može biti prezadovoljna, ali s obzirom da su zadnjih deset minuta igrali s igračem manje igrači Evertona ipak mogu izvući više pozitiva iz ove utakmice.

Leicester – Wolves

Drugi važan susret za ostanak u ligi igrali su na King Poweru Leicester i Wolverhampton. Leicester je u u ovaj susret ušao sa samo jednim bodom u posljednjih deset utakmica, a gosti su se s dvije pobjede u zadnja dva kola ipak malo odmaknuli od opasne zone.

Wolverhampton je poveo u 13. minuti nakon velike greške Yourija Tielemansa. Njemu je loptu uzeo Mario Lemina koji ju je proslijedio do Matheusa Cunhe. Brazilac je primio loptu na rubu kaznenog prostora, lijepo pogodio suprotni kut i to je 0:1.

Domaćini su dobili priliku za povratak u 35. minuti. Tada je Jamie Vardy dobio loptu u prostoru, a José Sá je nespretno startao nad Vardyjem koji ga je pokušao zaobići i sudac Madley je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Kelechi Iheanacho koji se drugo kolo u nizu upisuje u strijelce.

Do kraja poluvremena zaprijetile su još jednom Lisice kada se Sá fantatsičnom obranom udarca Patsona Dake iskupio za skrivljeni jedanaesterac i održao susret u egalu.

U drugom dijelu gledali smo puno tvrđi susret i dugo nije bilo prilika. Iz prve takve, tek u 76. minuti Leicester je poveo. Victor Kristiansen je probio stranu i vratio povratnu u sredinu gdje je natrčao Timothy Castagne koji zabija svoj drugi gol ove sezone.

Najbliže izjednačujućem golu gosti su došli u 88. minuti. Ruben Neves je izveo slobodni udarac, a Daniel Iversen je sjajno reagirao i ostavio Leicester u vodstvu.

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja i Lisice su došle do prve pobjede nakon dva mjeseca. Točnije, nakon 11.2. kada su s 2:1 dobili Tottenhham.

Komentari

Povezano