Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leicester imenovao novog trenera. Dio stožera je i John Terry

Leicester City se nalazi na 19. mjestu Premier lige 2 boda udaljen od sigurne zone, a posljednju su pobjedu Lisice upisale još 11.2. protiv Tottenhama, nakon čega je uslijedio crni niz od 1 remija i 8 poraza u svim natjecanjima, zbog čega je čovjek s jednim od najčvršćih ugovora u ligi, Brendan Rodgers, dobio otkaz. Dvije je utakmice u proteklih 7 dana vodio interim trener Adam Sadler, no ni on nije uspio okrenuti negativan trend, pa je klub po hitnom postupku do kraja sezone angažirao trenera Deana Smitha do kraja sezone.

Dean Smith je kao trener najveće uspjehe imao s Aston Villom koju je vratio u Premier ligu 2019. godine, a od 2021. do Božića 2022. je bio trener Norwicha, no nije polučio dovoljno dobre rezultate za nešto dulji mandat na klupi Kanarinaca. S njim u tandemu kao pomoćni treneri stižu i Craig Shakespeare, čovjek zvučnog prezimena koji je već bio dio Leicesterovog tima i to onog Ranierijevog koji je 2016. senzacionalno osvojio naslov prvaka Engleske, kao i John Terry. Terry je obavljao posao Smithovog asistenta u Aston Villi tokom 3 godine, a posljednjih je godinu dana radio kao konzultant za trenere u Chelseaju.

Jedan od kandidata za posao trenera bio je i donedavni Leedsov trener Jesse Marsch, no Leicester je odabrao trenera za kojeg smatra da će odraditi najpotrebniji zadatak u ovom trenutku, a to je ostanak u ligi. Njegova prva utakmica bit će ona koju je vjerojatno najmanje priželjkivao – gostovanje kod Guardiolinog Manchester Citya u subotu od 18:30h.

Komentari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezano