Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leicester pobjedom otvorio boravak u Championshipu

Leicester City je nakon devet uzastopnih sezona ispao iz najvišeg ranga, a najbolje mjerilo njihovog stanja je Coventry City, koji je prošle sezone u doigravanju za Premier ligu izgubio od Luton Towna. Nakon brojnih prilika i uzbudljivih situacija, Leicester je slavio 2:1.

Na početku utakmice domaćini su dominirali i izgledali opasnije, no osim prekida, kornera i par pokušaja s distance, nije bilo ozbiljnijih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coventry je prvu konkretnu priliku stvorio u 26. minuti, no udarac Kaseya Palmera iz daljine preletio je gredu. Tri minute kasnije Leicesterov Callum Doyle iz nezgodne pozicije prijeti glavom ali na vrijeme reagira vratar gostiju Ben Wilson.

Par minuta poslije Harry Winks blokira udarac Palmera iz dobre situacije. Najbolja prilika bila je ujedno i posljednja u poluvremenu. Kasey McAteer našao se pred vratarom, no opet intervenira Wilson, tako da se bez pogodaka otišlo na predah.

Coventry je puno bolje ušao u nastavak. Nakon udaraca Bena Sheafa i Ellisa Simmsa brzo je stigla nagrada. U 47. minuti korner je izveo Gustavo Hamer, a glavom pogodio kapetan Kyle McFadzean i donio vodstvo svojoj momčadi.

Ubrzo nakon pogotka Matt Godden je lako mogao povisiti prednost da Mads Hermansen nije dobro reagirao. Ista dva igrača su se susrela u 64. minuti, no kao pobjednik u jedan-na-jedan situaciji opet izlazi vratar “Lisica”. Godden je dvije minute poslije mogao testirati princip “treće sreće” ali je ovaj put promašio cijeli okvir u opasnoj situaciji. S druge je strane Jamie Vardy propustio najizgledniju šansu svoje ekipe.

Nakon propuštenih prilika stiže kazna. Dennis Praet, koji je ušao s klupe, uputio je precizan centaršut prema Kiernanu Dewsbury-Hallu, a on je sjajno pogodio glavom za izjednačenje.

Lisice su se probudile nakon gola i počele igrati puno izravniji nogomet. To je pak značilo da iza zadnje linije ima puno prostora, što su gosti brzo iskoristili. Prvo je Haji Wright pogodio gredu, a onda je neprecizan udarac iz odbijanca uputio Godden.

Na kraju je prevagnula individualna klasa Leicestera. Nakon kruženja oko šesnaesterca Stephy Mavididi dodaje Dewsbury-Hallu, koji lijevom nogom prekrasno gađa suprotni kut za konačni rezultat i dragocjenu pobjedu od 2:1.

Komentari

Povezano