Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leicester potvrdio odlazak čak 7 igrača. Njihova kombinirana vrijednost je preko 95 milijuna eura

Leicester City je iznenađujuće ispao iz Premier lige. Iduće sezone će igrati u Championshipu gdje će pokušati izboriti povratak u najelitniji rang engleskog nogometa. Na tom putu neće biti veliki broj igrača koji su bili dio momčadi ove sezone.

Naime, Leicester je danas objavio na svojim stranicama kako se od kluba oprostilo čak 7 igrača. Prema Transfermarktu, kombinirana vrijednost tih igrača iznosi 96.5 milijuna eura te njihova imena glase: Youri Tielemans, Çağlar Söyüncü, Daniel Amartey, Nampalys Mendy, Ryan Bertrand, Ayoze Pérez i Tetê.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Youri Tielemans je najvrjedniji među njima (30 milijuna) te će belgijski reprezentativac biti „tražena roba“ ovoga ljeta. Tielemans je upisao 195 nastupa za “Lisice” otkako se prvi put pridružio klubu na posudbi iz AS Monaca u siječnju 2019. Nakon što je to ljeto u potpunosti postao igrač Leicestera, Youri će se najviše pamtiti po svom veličanstvenom pobjedničkom golu u finalu FA Cupa 2021. godine. Tom pobjedom je okončano 137-godišnje čekanje „Lisica“ da podignu trofej na Wembleyu.

Tetê je bio na posudbi u klubu te će se vratiti u Shakhtar Donetsk. Ayoze Pérez je proveo drugi dio ove sezone u Real Betisu te trenutno nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Çağlar Söyüncü je već pronašao novi klub te će iduće sezone igrati za Atletico Madrid. Daniel Amartey je jedini među nabrojanim igračima koji je bio član šampionske momčadi 2016. godine.

Leicester je također objavio da je klub i dalje u pregovorima s kapetanom Jonnyjem Evansom u vezi produženja ugovora koji je istekao na kraju ove sezone. Također je iskorištena opcija produljenja ugovora s veznjakom Hamzom Choudhuryjem do lipnja 2024.

Komentari

Povezano