Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leipzig obranio naslov osvajača njemačkog Kupa

Večeras su na Olympiastadionu u Berlinu, pred 75 tisuća gledatelja, nogometaši Leipziga i Eintrachta odigrali finale njemačkog DFB Pokala. Titulu pobjednika su, pobjedom od 2:0, zavrijedili nogometaši Leipziga.

Prvi su zaprijetili nogometaši Leipziga i to već u četvrtoj minuti. Kontranapad je povukao Dominik Szoboszlai koji je dodao za Tima Wernera, a Nijemac iz šesnaesterca šutira jako slabo te njegov prizemni udarac u ruke hvata Kevin Trapp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17. minuti je Randal Kolo Muani “slomio kičmu” Willija Orbana, ali nakon uspješnog driblinga nije uspio pogoditi okvir Blaswichevog gola.

Izuzev toga, nismo mnogo vidjeli tijekom uvodnih 30 minuta. Obje ekipe su tražile po jedan kazneni udarac, ali bezuspješno. U samoj završnici prvog dijela su nogometaši Leipziga zamalo iskoristili blagu inicijativu, ali Nkunkuov udarac blokira Tuta.

U konačnici, prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka i sa samo jednim udarcem u okvir, onim slabašnim Wernerovim s početka utakmice.

Eintracht je prvi udarac u okvir gola imao tek u 64. minuti u kojoj je Mario Gotze snažnim udarcem unutar 16 metara upošljava Blaswicha koji to lako brani.

Leipzig je poveo sedam minuta kasnije. Christopher Nkunku je dobio loptu od Danija Olma na lijevoj strani kaznenog prostora, nakon driblinga je krenuo prema sredini te je uputio udarac koji na putu ka golu dodiruje dva nogometaša Eintrachta i mijenja smjer na što Trapp nije imao vremena reagirati.

Francuz je tako zabio u četiri uzastopne utakmice u njemačkom Kupu čime je izjednačio klupski rekord kojeg je dosad držao Yussuf Poulsen iz sezone 2020./21.

Pobjednik je odlučen u 85. minuti. Na sredini terena je loptu ukrao Benjamin Heinrichs nakon čega je osvojio dvadesetak metara i dodao za Nkunkua. Strijelac prvog pogotka dodaje loptu Szoboszlaiju koji odigrava petom za Laimera, a ovaj ponovno dodaje Nkunkuu. Francuza su okružila petorica nogometaša Eintrachta što je ostavilo prostora za Mađara koji koristi krasno podvaljenu loptu i zabija za konačnih 2:0.

Nogometaši Leipziga su tako obranili naslov osvajača Kupa kojeg su prošle sezone osvojili pobjedom poslije raspucavanja protiv Freiburga čime su postali tek treća njemačka momčad koja je u posljednjih 40 godina uspjela obraniti trofej DFB Pokala.

Iako večeras nije mogao nastupiti zbog zarađenog crvenog kartona u polufinalu, osvajač Kupa je i hrvatski stoper Joško Gvardiol koji je odigrao svih 5 prethodnih utakmica. To mu je potencijalno i posljednji trofej u dresu Leipziga s obzirom da se šuška o njegovom prelasku u redove Manchester Cityja koji je danas također osvojio trofej u Kupu.

Komentari

Povezano