Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leipzig okrenuo, a onda i razbio Stuttgart

Drugo kolo njemačke Bundeslige su otvorili RB Leipzig i Stuttgart u kojoj su domaći razbili goste s 5:1. Iako je rezultat u konačnici bio uvjerljiv, nije utakmica započela dobro za Leipzig.

U prvom poluvremenu je iznenađujuće Stuttgart bio ekipa koja je s manje posjeda kreirala više velikih prilika, a kulminacija toga je pristigla u 35. minuti nakon katastrofalne pogreške Davida Rauma koji s boka daje loptu u sredinu točno Stuttgartovom Atakanu Karazoru u noge, a ovaj proslijeđuje Guirassyu koji zabija za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvrijeme se tako otišlo s iznenađujućih 0:1, no Leipzig je u drugom poluvremenu uzvratio, i to ružno. Naleti su sijevali jedan za drugim, a u 53. minuti Benjamin Henrichs zabija za 1:1. Leipzig je udario luđački presing na zadnju liniju gostiju koji su loptu morali vratiti do golmana, a on pri ispucavanju nabija Henrichsa od kojeg lopta ulazi u mrežu.

U 63. minuti su sjajno kombinirali Xavi Simmons i Dani Olmo, a upravo Olmo iz okreta zabija za 2:1 i nastavlja sa svojom odličnom formom.

David Raum se iskupio za grešku u 66. minuti kada je dobrim centaršutem pronašao novu napadačku akviziciju, Loisa Opendu, koji zabija za 3:1, a nakon toga je u 74. minuti Kevin Kampl opalio iz daljine i uz pomoć bloka je lopta ušla u mrežu za 4:1.

Xavi Simmons je u 76. minuti zaključio priču kada je išao jedan na jedan s golmanom pri čemu mu je golman obranio početni udarac, ali nije mogao reagirati kada je Simmons opet došao do te odbijene lopte koju je pospremio za visokih 5:1 Leipziga.

Komentari

Povezano