Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leipzig preokretom slavio protiv Bayerna. Borussiju dijele 2 pobjede do naslova prvaka

Rijetko se događa da se ulaskom u 33. kolo Bundeslige ne zna tko će biti prvak. Bayern je na svom stadionu danas dočekao RB Leipzig u utakmici sezone za obje momčadi. Bayern je morao pobijediti kako bi održao prednost nad drugoplasiranom Borussiom Dortmund. S druge strane, RB Leipzig je imao priliku osigurati plasman za Ligu Prvaka potencijalnom pobjedom.

Bayern je u prvome dijelu bio nešto bolja momčad. U prvih 20 minuta susreta, domaća momčad je prijetila preko Goretzke i Mullera. U 25. minuti je Muller proigrao Gnabryja koji je s ruba kaznenog prostora u bliži kut od vratnice zabio za 1:0. Do kraja poluvremena je Bayern prijetio preko Musiale i Comana, ali mreža gostiju je mirovala. Najbolju šansu za Leipzig je imao Nkunku u 34. minuti kada je iz blizine njegov udarac obranio Sommer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugome poluvremenu Leipzig dolazi do preokreta. U 65. minuti Bayern je izveo korner nakon kojeg je primio pogodak iz kontranapada kojeg je dovršio Laimer. 10 minuta kasnije, Pavarda ruši Nkunkua u kaznenom prostoru te sudac dodjeljuje penal za goste. Nkunku je odlučio izvesti penal te je zabio za vodstvo od 2:1. Nkunku je s ovim pogotkom postao prvi igrač u povijesti koji je u Bundesligi zabio u 3 gostovanja zaredom na Allianz Areni.

Bayern je u drugom dijelu bio u potpunosti nemoćan što je pokazala i statistika; Bavarci su prvi udarac u drugom poluvremenu upisali tek u 80. minuti. Tuchelova momčad je ušla u dodatni rizik u nadi da će doći do izjednačujućeg pogotka. RB Leipzig je čekao svoje šanse iz tranzicije te su najbolju priliku imali u 84. minuti kada je Nkunku izašao 1 na 1 sa Sommerom, ali Francuz je pucao ravno u vratara te je lopta otišla u korner. Nakon ubačenog kornera gostiju, Mazraoui je nespretno igrao rukom te je RB Leipzig dobio još jedan kazneni udarac. Ovoga puta je izvođač bio Dominik Szoboszlai koji je zabio za konačnih 3:1.

Bayern je s ovim porazom opasno ugrozio svoje šanse za naslov. Bavarci s utakmicom više imaju samo 1 bod prednosti nad Borussiom Dortmund koja ih sutra može prestići na ljestvici ako pobjede Augsburg. Ako Dortmund pobijedi sutra, idući vikend će pred svojom publikom imati priliku osvojiti prvi naslov Bundeslige nakon 11 godina.

Komentari

Povezano