Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leipzig razbio Dortmund u kupu, dalje prošla i zadnja ekipa lige

Nakon šokantnog ispadanja Bayerna od Freiburga i prolaza Eintrachta protiv Union Berlina, večeras smo saznali i koja će preostala dva kluba igrati u polufinalu njemačkog kupa.

Nurnberg je kao jedini drugoligaš ugostio Stuttgart našeg Borne Sose, no igranje pred domaćom publikom im ipak nije pomoglo. Stuttgart je bio u potpunosti dominantan kroz čitav susret te su ograničili Nurnberg na samo jedan udarac u okvir gola. S druge strane, oni su pucali čak 17 puta, 9 puta su ti udarci išli u okvir, jedan je pogodio vratnicu, a gol su napokon dočekali u 83. minuti kada je Enzo Millot kao džoker s klupe zabio nakon sjajnog proigravanja Japanca Ita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako za prethodni susret možemo iskoristiti riječ dominacija, onda za ovaj idući moramo iskoristiti riječ razbijanje, jer upravo je to Leipzig napravio Borussiji Dortmund u četvrtfinalnoj utakmici kupa. Bila je ovo jedna od najlošijih predstava Dortmunda u ovoj sezoni te samo zahvaljujući golmanu Kobelu nisu izgubili s više golova razlike.

Dortmund je u čitavom susretu pucao tek dva puta, od čega je jedan udarac išao u okvir, dok je Leipzig prijetio konstantno. Kobela su natjerali na čak 9 obrana, od čega je njih 7 došlo nakon udaraca unutar 16 metara. Timo Werner je bio strijelac u 22. minuti za vodstvo 1:0 Leipziga, a drugi gol je stigao u 8. minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena kada je gol postigao Willi Orban.

Jako dobru utakmicu je odigrao Dani Olmo koji je čak 4 puta zaprijetio golmanu Dortmunda, a imao je i nekoliko dobrih dodavanja te uspješnih driblinga i osvojenih duela.

Komentari

Povezano