Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leipzig u problemima. Prodaja Gvardiola mogla bi ih riješiti

Prema pisanju Süddeutsche Zeitunga, RB Leipzig će na ljeto morati ispuniti financijske zahtjeve UEFA-e, pa se očekuje kako će većina naistaknutijih “eksponata” ekipe magnata energetskog pića napustiti istočnu Njemačku. Pored Christophera Nkunkua i Konrada Laimera, minimalno još jedan sjajan igrač mogao bi napustiti redove njemačkog kluba, a prodaja Joška Gvardiola mogla bi spasiti sve.

RB Leipzig osim toga se mora koncentrirati na zadnja dva ovosezonska kola i potvrditi ulazak u Ligu prvaka, a nakon toga počinje posao za financijske odjele i upravu kluba jer RB Leipzig prema zahtjevima UEFA-e mora namaknuti gotovo 150 milijuna eura prihoda od izlaznih transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije spomenuti Konrad Laimer igrač je kojem ističe ugovor i koji će, prema već uobičajenim obrascima, vjerojatno završiti u Bayernu. Pored njega, Leipzig želi prodati one koji su plaćeni više od onoga što su na travnjaku isporučili – prvenstveno se misli na Andrea Silvu, ali i na one koji su eksplodirali na kratak rok, poput Yussufa Poulsena, Lukasa Klostermanna ili Amadoua Haidaru.

Christopher Nkunku na meti je Chelseaja, za njegov je odlazak postavljena cijena od 60 miljuna eura, a tu su i igrači koji su trenutno na posudbi, poput Ilaixa Moribe, Josepa Martíneza, Toma Kraußa te Alexandera Sörlotha i Angeliña čiji bi se transferi mogli mjeriti u više desetaka miljuna eura.

Računica financijskog direktora RB Leipziga stoga je jednostavna: 60 milijuna eura za Nkunkua + nekolicina izlaznih transfera igrača koji nisu u prvom planu ekipe trebala bi biti dovoljna za cifru od 80 ili 90 miljuna eura, a RB Leipzig bi ostao bez velikog broja ključnih, ali i rotacijskih igrača, čime bi izgubili na konkurentnosti u sljedećoj sezoni.

Zato RB Leipzig razmatra i drukčiju strategiju, tj. prodaju još dvojice ili trojice ključnih igrača, poput Dominika Szoboszlaija koji u ugovoru ima odštetnu klauzulu od 70 miljuna eura. U redu za njega već stoji Newcastle.

Osim Szoboszlaija, RB Leipzig razmišlja i o prodaji Danija Olma, koji još nije potpisao novi, financijski izdašniji ugovor. Ukoliko Olmo ne prihvati novi ugovor, klub će biti prisiljen prodati ga na ljeto, ne riskirajući da iduće godine on klub napusti besplatno.

Treća, i finacijski najznačajnija opcija je prodaja hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola, ponajboljeg stopera svijeta, čija se vrijednost procjenjuje na više od 100 miljuna eura. Prodajom njega i Nkunkua, RB Leipzig bi bio u stanju zatvoriti stavku prihoda od transfera prema zahtjevima UEFA-e te, iako bez dvojice ponajboljih igrača ove sezone, ostati konkurentan u njemačkom prvenstvu i Europi.

U svakom slučaju, pred čelnicima RB Leipziga bit će zanimljivih nekoliko mjeseci.

Komentari

Povezano