Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leko nakon novog poraza: Ako si u Hajduku, izvoli primi kritiku i digni se frajeru

Hajduk je šokantno izgubio od Osijeka na Poljudu rezultatom 2:0 u sklopu 12. kola SuperSport HNL-a. Bio je to četvrti poraz u posljednjih šest utakmica splitske momčadi koja je tako propustila preuzeti prvo mjesto na tablici.

“Svaki poraz boli, pogotovo doma. Imali smo teška dva tjedna, pokušavaš trenirati, stvarno su bili dobri treninzi, a jedini cilj je bio dobiti sljedeću utakmicu. Sad kad pogledaš samo rezultat 0:2, loš je osjećaj, igraš doma i imaš priliku opet se vratiti na prvo mjesto. Sličan osjećaj kao kad smo izgubili od Istre”, rekao je Ivan Leko nakon utakmice pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Utakmicu sam vidio u dva dijela. Prvo poluvrijeme smo mi bili dobri, Osijek se došao braniti, a mi smo imali dvije tri situacije i nismo zabili. Primili smo gol nakon 20 sekundi u drugom dijelu, trebalo nam je pet do deset minuta da dođemo sebi. Danas je puno stvari bilo na strani Osijeka, iskoristili su par svojih kontri i zasluženo pobijedili. Nama je jako teško, da budemo iskreni, velike su emocije. Kad izgubiš, gleda se samo rezultat. Imali smo na kraju i dvije tri ozljede, to je isto nešto što me brine pa smo utakmicu završili s obranom koja nikada nije niti trenirala zajedno. Nisu to isprike, ali stvarno je puno stvari od drugog poluvremena krenulo naopako. Imali smo lijepi niz od puno pobjeda, sada imamo očajan niz i puno poraza. Svaki poraz u sportu ti pomaže da budeš bolji, treba to prihvatiti i prespavati. Iako se ne može spavati nakon ovakve situacije, ali od sutra glava gore i napraviti sve za okrenuti situaciju”, iskren je bio Leko.

Hajduk danas protiv Osijeka nije uspio uputiti udarac u okvir gola.

“Ako ćemo gledati statistiku, mi smo po tome bili bolji. Imali smo veći posjed, više udaraca, po brojevima mi smo bili bolji protivnik. Jednostavno nismo dobri u suparničkom šesnaestercu. Već odavno prema naprijed nismo dobri, ne zabijamo te imamo problem što nemamo golove iz druge linije, nema udarca s 20 metara”, odgovorio je Leko pa na pitanje o mentalnoj blokadi nastavio:

“Svi znamo kako je ovdje, ljudi osjećaju i žive klub, ali često se kaže ako ne možeš igrati pod pritiskom onda nisi za ovo. Pokušavaš pripremiti utakmica da se igra s velikom emocijom, ali i pameti. Bili smo danas bolji u polju, ali na kraju izgubiš lagano s 0:2 i što ti to znači.”

Marko Livaja ušao je u igru u 57. minuti.

„Realno Marko nije spreman za igru. Ima dvije ozljede, ali on želi biti uz ekipu. Plan je bio da on ne igra. Muče ga zglob i mišić, malo je trenirao i bio je plan da igra što manje. Znali smo da je rizik za 30 minuta puno manji nego za 90, ali mi svi znamo koliko naša momčad ovisi o Marku. Samopouzdanje svima raste kada je on na terenu, pokušali smo tom zamjenom isforsirati preokret, ali nažalost nismo uspjeli.“

Sada slijedi za Hajduk nezgodno gostovanje kod Slaven Belupa.

“Nama je sad svaka utakmica bitna, kad od zadnjih šest izgubiš četiri, to je alarm i jako loše za naš klub. Bit će teška utakmica, ali opet s druge strane ovo je za frajere. Ako si u Hajduku, izvoli primi kritiku i digni se frajeru.”

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano