Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Leko nakon novog poraza: “Ova situacija nam je poznata”

Momčad Ivana Leke, Standard Liege, sinoć je poražena 2:0 na gostovanju kod Leuvena u šestom kolu belgijskog prvenstva. Golove su postigli Konan Ndri u 32. minuti i Takuma Ominami u 63. minuti.

Standard, za koji igraju Boško Šutalo i Marko Bulat, trenutno se nalazi na devetom mjestu sa osam osvojenih bodova, uz dvije pobjede, dva remija i dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je defenzivno solidna, momčad je u napadu neefikasna, postigavši samo dva gola u šest utakmica, oba u minimalnim pobjedama protiv Club Bruggea (gdje je Bulat zabio) i Beerschota.

Znamo da moramo biti bolji u napadu, to je bio slučaj i u prethodnim utakmicama. Ali teško je pobijediti kada dajete toliko prigoda suparniku. Znam koje su granice moje momčadi. Volio bih kad bih mogao računati na zamjene koje ima Leuven, ali ne mogu priuštiti ni to.

Izgubili smo pa kritike stižu, ali izgubiti od Kortrijka i Leuvena nije tragedija za Standard u 2024. godini. Nadam se da će to kasnije biti takav problem da ćemo tražiti trenerovu glavu. Ali sada, nemojmo raditi veliki problem od ove situacije, ona nam je poznata.

Ivan Leko

Standard, koji se već neko vrijeme suočava s financijskim problemima, doveo je Ivana Leku u siječnju ove godine, nakon njegovog odlaska iz Hajduka.

U dosadašnjih 26 utakmica pod njegovim vodstvom, klub je ostvario samo pet pobjeda, devet remija i čak 12 poraza, uz gol-razliku 28:42. Iako je Standard deset puta bio prvak Belgije, na titulu čekaju od 2009. godine.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano