Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Lens preokrenuo Arsenal za prvu pobjedu u LP nakon 2002., Sevilli i PSV-u po bod

Večeras su od 21:00 u skupini B Lige prvaka igrane utakmice između Lensa i Arsenala te PSV-a i Seville.

U Francuskoj je Lens s 2:1 svladao Arsenal, dok su u Nizozemskoj PSV i Sevilla remizirali rezultatom 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lens – Arsenal

Nakon što su u povratničkoj utakmici u Ligi prvaka, remizirali protiv Seville rezultatom 1:1, Lens je večeras na svom Bollaert-Delelisu ugostio Arsenal koji je u prvoj utakmici deklasirao PSV na Emiratesu s 4:0.

Domaća momčad je nešto bolje otvorila susret te su u prvih 10 minuta zaprijetili preko Kevina Dansa u dva navrata, no nijedan udarac nije iziskivao intervenciju Davida Raye na vratima Arsenala.

Ipak, Arsenal je poveo u 14. minuti poslije svoje prve ozbiljne prilike. Bukayo Saka je presjekao dodavanje Adriena Thomassona, proslijedio loptu za Gabriela Jesusa koji rutinski matira Bricea Sambu za vodstvo “Topnika” od 1:0.

11 minuta kasnije stiže odgovor Lensa. Raya je pogriješio pri pokušaju dodavanja ka Takehiro Tomiyasuu na desnom boku, a onda nakon dva dodavanja lopta dolazi do Thomassona koji se iskupljuje za prethodnu pogrešku i prekrasnim golom iskosa sa 13-14 metara izjednačava na 1:1.

Već u 34. minuti je Arsenal ostao bez usluga Bukaya Sake koji je zbog ozljede napustio teren te ga je zamijenio Fabio Vieira. Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli veća uzbuđenja pa se na predah otišlo s 1:1.

Najbliži povratku u prednost je Arsenal bio u 66. minuti nakon što je poslije kornera lopta došla do nečuvanog Tomiyasua, ali njegov udarac sa 6-7 metara refleksno brani Samba i rezultat ostaje 1:1. Kazna je uslijedila tri minute kasnije. Lens je odigrao kombinaciju po desnoj strani, Przemyslaw Frankowski je prizemno ubacio u srce kaznenog prostora gdje je na nekih 12 metara sam ostao Elye Wahi koji rutinski zabija za 2:1.

U 89. minuti je Arsenal mogao doći do izjednačenja, međutim udarac Reissa Nelsona završava u bloku. U konačnici, Lens je uspio obraniti svoje vodstvo za prvu pobjedu u Ligi prvaka još od 2002. godine kada su na domaćem travnjaku 29. listopada svladali Milan s 2:1 na krilima Johna Utake koji je postigao gol i upisao asistenciju. Te sezone su ”Rossoneri” osvojili naslov Lige prvaka.

PSV – Sevilla

Nogometaši PSV-a su večeras nasuprot sebe imali jednu od najstarijih momčadi u povijesti Lige prvaka s prosjekom od 31,7 godina – Sevillu. Andalužani su u početnoj jedanaestorci imali čak četiri nogometaša starija od 35 godina što je tek drugi takav slučaj u povijesti natjecanja. Prethodno smo to vidjeli 2007. godine kada je Rosenborg na teren protiv Schalkea poslao jednak broj nogometaša starijih od 35 godina.

U prvom dijelu nismo vidjeli niti jedan gol iako su domaći nogometaši uputili čak 12 udaraca prema golu Seville, ali tek tri su završila u okviru gola, dok nijedan nije okarakteriziran kao ”velika prilika”.

Sevilla je povela u 52. minuti. Barem se tako mislilo. Andre Ramalho je pogriješio pri pokušaju napucavanja lopte te ju je napucao u Adria Pedrosu koji se sjurio prema golu i zabio pogodak. Ipak, VAR snimkom se pokazalo kako se nogometaš Seville koristio rukama pa je gol poništen.

15 minuta kasnije – Sevilla vodi. Nakon kornera je lopta došla na suprotnu vratnicu za Sergija Ramosa koji spušta glavom za natrčalog Nemanju Gudelja, a srpski reprezentativac snažnim volejem postiže svoje prvijenac u elitnom europskom natjecanju.

Ramos je tako postao najstariji asistent u Ligi prvaka još od Francesca Tottija koji je asistirao za Romu protiv CSKA Moskve.

Smirila se utakmica do same završnice, a onda kreće potpuni show. Najprije Luuk de Jong s bijele točke u 86. minuti izjednačava na 1:1, a tek što se krenulo s centra, Youssef En-Nesyri udarcem glavom između dva stopera zabija za vodstvo Andalužana od 2:1. Kada se činilo da će Sevilla osvojiti prvi “trobod” ove sezone, desni bočni PSV-a Jordan Teze u 96. minuti nakon prekida zabija iz blizine za podjelu bodova i konačnih 2:2.

Komentari

Povezano